10 снимки, за които просто няма да повярвате, че са истински

7943
05 Февруари 2013, 17:24


Да, колкото и да не ви се вярва, те са напълно автентични. Снимките, които ви представяме по-долу, са толкова нереални, че повечето от тях изглеждат като обработени с фото програма от ранга на Photoshop, убедихме се и ние от HotArena.net. Колкото и странно да е, в тях няма и грам допълнителна обработка.


1. Корабът, който едва не се разби в село.

В случая можете да предположите, че някой е взел снимка на танкер и я е поставил върху снимката на идилично село край морето. Тук обаче фотосът е 100% истински. Той показва кораба Pasha Bulker, който през 2007 г. засяда на плажа Ноби край Нюкасъл, Австралия, и веднага се превръща в туристическа атракция.


2. С мечка на масата.
Една от снимките, за които ни е много трудно да повярваме, че е истина. Хората на масата са напълно доволни от присъствието на огромната мечка до себе си. В случая обаче не става въпрос за обикновена дива мечка, а за Брут — мечокът, който е отгледан от малък в плен. По време на активните си години той прекарвал в снимане на телевизионни реклами и дори кумувал на сватбата на собственика си Кейси Андерсън.


3. Черно-бялата баба Коледа.
И тук Photoshop няма нищо общо–жената на тази снимка от 2009 г. с дядо-Kоледовци в Сан Франциско просто си е направила дяволски добър грим, създавайки илюзията за черно-бяло изображение.


4. Облак в стаята.
Очевидно, при правилните условия облаците могат да се формират и в затворени помещения. Тук сюрреалистичната снимка е дело на фотографа Берно Смилде.


5. Кучета на два крака.
Не, двете кучета Кют и Бамби не са резултат от нечий садистичен експеримент. Животинките са родени без двата си предни крайника в град Кезон, Филипините. В момента те живеят със своя собственик–уличният търговец Лопе Тулипас, и са една от атракциите на града.


6. Нарисуваната кърпичка.
Макар и тук да изглежда, сякаш намесата на Photoshop e била неоспорима, картината на 15-метровата скулптура върху новозеландски хълм, е такава, каквато я е видял и фотографът, направил снимката. Проектът е дело на местния скулптор Нийл Доусън, който вместо от хартия, е използвал стоманени елементи, сглобени така, че да създават ефекта за въздушност.


7. Гигантското гумено пате.
Може да ви се струва невероятно, но патето наистина е реално. Проектът с рекламна цел на компанията Four Media е бил разположен стратегически в големи пристанища по целия свят.


8. Балансиращите камъни на тази снимка изглеждат като подредени с помощта на компютърна програма или залепени със супер лепило.
Истината е, че тези камъни наистина балансират. Те са част от изкуство, известно като „балансиране на камъни“ (rock balancing). Резултатът е картина, която изглежда така, сякаш побеждава гравитацията.

9. Дупка в морето.
В случая не е в морето, а в езерото Берисий в Калифорния. Създадената от човешка ръка дупка на дъното му има формата на канала в мивката ви и изпълнява същите функции. С ширина от 21 метра и дълбочина от почти 100 метра, дупката се използва за контрол върху нивата на водите на езерото.


10. Нападението на морските чудовища.
Макар че изглеждат като пипала на морски чудовища, готови да закусят със сърфистите, тези израстъци всъщност са просто морски водорасли, растящи по крайбрежието на Инсмут бийч в Ню Инглънд. Което не пречи ефектът да е поразителен, пишат от econ.bg.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дени
преди 5 години
0
Съгласна съм с долния коментар. Няма такъв добър грим, плюс това все някой щеше да я гледа учудено ...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
МИМИ
преди 5 години
0
За баба Коледа,не може никой да ме убеди,че не е обработено от фотографа!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени