25-годишната Рафаела Рафаелова впечатли с уникалните си картини

2718
04 Март 2013, 14:48


Рафаела Рафаелова определено знае как да прави впечатление в творческите среди с уникалните си картини. 25-годишната талантлива авторка не залага на стандартното в творбите си, а прекрачва границите и не се бои да навлиза в непознати води.

 

„Най-много ме докоснаха портретите, рисувани от Рафаела. Имах чувството, че оживяват пред очите ми“ - така блогърка в интернет описва творчеството на авторката. Но Рафаела Рафаелова не впечатлява само с картините си. Тя се занимава и с комикси, които добиват изключителна популярност. Възпитаничката на Националната художествена академия е завършила Мода и е много добър дизайнер, освен всичко останало.

 

„В творбите си тя залага на модерното момиче, на модерния персонаж в ежедневието му извън сивотата“, описва я издателят Светослав Кантарджиев, който набира таланти като Рафаела. „Идеята ми е, че творецът никога не може да избяга от фантазията си, дори героите му да са в сивото ежедневие“, обяснява самата Рафаела по повод една от изложбите под наслов „Пепеляшка“.

 

В този смисъл картината на голата монахиня, свита на кълбо, само по забрадка, не бива да ни учудва. Тя е логичното олицетворение на противоречието у персонажите и вечния сблъсък между общоприетите норми и опита да се избяга от тях.

 

Добричката надежда се е изявявала в много изложби, има десетки призове от конкурсни експозиции.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени