300 лева за сянка при Брендо (Комплексът му с рекордни цени на морето)

3019
05 Август 2014, 14:00


Евелин Банев – Брендо е наложил непосилни цени за сянката на плажа в комплекс „Оазис“ край Лозенец, научи HotArena.net.

 

„Кокаиновият крал“ буквално дере кожи – шатра на брега, далече от смрадливия канал, по който лайната на курорта отиват директно в морето, излиза минимум 300 лева на ден, узна „Всеки ден“ от „ощипани“ туристи.

 

„Наемът на плажния комплект с шезлонги е рекордните 150 кинта, но със задължителното условие консумацията да е поне за още толкова“, обясниха сащисаните туристи. Предвид ценоразписа пиячката хич не е много – българска мента с тоник или спрайт се харчи по 10 лева, а наливната бирата е по 5 лева, уточниха препатилите курортисти.

 

Те се ожалиха, че онези, които не покриват финансовите изисквания на мафиота, са принудени зорлем да кихат по 20 лева за чадър на приемливо място по пясъка. Всички останали, които разчитат само на собствена сянка, са прокудени да лежат в района около канала с отпадни води. Това обаче е директно нарушение на консеционния договор за използване на плажната ивица.

 

Според контракта между собственика на „Оазис“ Брендо и Община Царево съотношението между платена и свободна зона трябва да е 70 към 30, като разположението трябва да е равнопоставено. Т.е. туристите, които не са на почивка в комплекса, имат право да използват 30% от плажа пред курорта на Брендо. На практика обаче се получава друго – безплатните места са в опасна близост до канала с лайната.

 

Прословутият комплекс край морското селце Лозенец бе и част от интригата между Евелин Банев и Младен Михалев – Маджо. Според инфото босът от СИК е започнал да изкупува хотелите и комплексите на Брендо, използвайки проблемите му с правосъдието в Италия. Твърди се, че Маджо тихомълком прилапал няколко от луксозните имоти, които „кокаиновият крал“ вдигнал у нас с изкараните от наркотрафик милиони.

 

Първата договорена сделка била именно за прословутия „Оазис ризорт енд СПА“ край Лозенец. Твърди се, че луксозният комплекс е построен от чужда офшорка, с която Брендо официално нямал нищо общо. От прокуратурата обаче не смятат така и срещу Брендо бе образувано дело за пране на пари именно заради „Оазис“.

 

Според държавното обвинение в строежа на ваканционното селище са вложени 11 138 650 евро, или над 21 млн. лева, спечелени от наркотрафик на кокаин от Латинска Америка за Европа и препрани чрез различни фирми.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени