4 погребения съсипаха Йоана Буковска

17091
03 Март 2013, 16:00


 

4 погребения едва не съсипали Йоана Буковска. Актрисата с мъка си спомня за най-болезнения период от живота си, когато за кратко време губи четирима от най-близките си хора, дочу HotArena.net.

 

Йоана рядко говори за времето, когато губи родната си майка. Двете са нераздели, но накрая коварна болест разделя актрисата с жената, която я е родила.

 

Тежката загуба оставя своя ясен отпечатък върху психиката на актрисата и тя се запалва по свръхестественото. И до днес е убедена, че тя я напътства и закриля от отвъдното.


„Чувствам подкрепата на най-близките ми хора в тежките моменти. С мама сякаш и сега сме заедно. Просто не можах да се разделя с нея просто ей така. В последните си дни тя ме молеше да я пусне да си тръгне, но това беше немислимо за мен.“, спомня си Йоана.

Единствено силната й религиозност я спасява в годините, когато губи най-близките си хора. Само в разстояние на 12 месеца си отиват трима от най-скъпите й хора — дядото на Йоана и двамата й учители на сцената — Коко Азарян и Андрей Баташов.

 

Буковска твърди, че се е спасила от пълната депресия, благодарение на вярата си в Бог и добрите сили, които я закрилят от разстояние.

 

„Загубих най-милите на сърцето ми хора, които се постараха да стана добър човек. Бях едва на 33, но сякаш притежавах мисленето на малко момиче. Наложи ми се бързо да порасна. Вярата и молитвите ми пред иконата на Богородица ме спасиха от пропадане в черната дупка. А и съпругът ми Иван изигра решаваща роля за моето душевно прераждане", спомня си тя.

 

Дълго време майка й и съпругът й водят тиха война заради Йоана. Майката на актрисата не приема с радост факта, че не са й поискали ръката на дъщеря й. „Тя беше изключително дисциплиниран човек и смяташе, че нещата трябва да се случват по определен начин. Той пропусна да поиска ръката ми и това наистина създаде напрежение.“, спомня си Йоана.


Въпреки това именно в последните й дни, майката на Йоана дава благословията си на влюбените.
„Той пристигна и без да ме предупреди ми поиска ръката пред леглото й. Сърцето ми щеше да се пръсне от мъка, че не можем да го направим както всички щастливи младоженци, а така на крак, в болницата и в толкова тежък момент“, със сълзи си спомня Буковска.


Актрисата е откровена, че никой не е вярвал, че връзката й със съпруга й ще стигне до брак. Приятелките й го смятат за твърде сериозен, но въпреки това след време я подкрепят и дори насърчават да се обвърже с него.

 

Родителите на мъжа й я приемат като родна дъщеря и дори днес Йоана живее заедно с тях.
„Със свекървата се разбираме прекрасно. Вкъщи винаги е много шумно, но цари подреден безпорядък. Всеки знае, че трябва да се притече на помощ на другия, ако изникне някакъв ангажимент.“, споделя, актрисата, която тези дни прави опити да се завърне на сцената, пишат от „Всеки ден“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени