5-годишно хлапе смая света с акъла си

1220
02 Май 2013, 11:53


 

5-годишно американче стана eдин от най-малките членове на „Менса“, след като изкара шеметния резултат от 147 точки на теста за интелигентност. Малкият Гюс Дорман от щата Илинойс попадна в клуба на най-умните в света, разбра HotArena.net.


Бащата на детето разказва, как само на 18 месеца малчуганът четял свободно. „Седеше си на гърнето с вестник в ръка“, разказва той.


В последствие станало ясно, че географията е любима на детето. И баща му му дал географски карти, които Гюс успял само за седмица да запомни.


И докато връстниците му се забавляват да учат букви и цифри, Дорман вече чете детски бестселъри, умножава наум, заучава Менделеевата таблица и засипва родителите си с въпроси от областта на астрофизиката, например за черните дупки.


Баща му твърди, че малкият често го затруднява с невероятния си ум. „Наскоро влязохме в малък спор, защото го убеждавах, че столицата на Аляска е Анкоридж, а той с право настояваше, че е Джуно“, разказва той.


Макар и изключително интелигентен малчуганът си остава дете. И подобно на останалите 5-годишни често прави пакости.


„Често му доскучава и това го подтиква да върши какви ли не пакости“, разказват родителите. „Всичко опира до това да му се предоставят нови предизвикателства“.


Макар и с наистина изумителен интелект малчуганът далеч не е единственото дете член на „Менса“. През тази година 3-годишният Шеруин Сараби успя да изкара 1336 точки и също бе включен в клуба.


Някои от членовете на „Менса“ дори нямат и 3 годинки. Въпреки това децата — гении са едва 2 800 от общо 57 000 членове на САЩ, пише „Телеграф“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени