Grabo.bg в битка срещу измамници в Интернет

2990
09 Август 2011, 11:45


За стотици нашенци мечтаната лятна почивка ще се превърне в кошмар. Фалшива туристическа агенция от град Пловдив Еврохолидейз ЕООД няма да изпълни ангажиментите си за екскурзии до Малдивите, остров Корфу, Халкидики и други екзотични дестинации.

 

 

Аферата е за над 500 000 лева, които вече предварително са дадени от кандидат-летовниците. Една голяма част от офертите са се рекламирали в сайтове за групово пазаруване. Те де факто също са потърпевши от измамата. Схемата се прави за първи път, като измамниците са разчитали в рамките на около месец да съберат максимален брой пари от „шараните”.

 

 

Hotarena.net се свърза с най-големия сайт за групово пазаруване в България grabo.bg, откъдето ексклузивно ни предоставиха подробности за шашамата

 

 

Grabo сезира прокуратурата за измамници в Интернет:

 

 

Grabo.bg, eдин от най-популярните сайтове за групово пазаруване, и 226 потребители станаха жертва на добре планирана измама в особено големи размери.

 

 

По сигнал на клиенти, от Grabo.bg са извършили задълбочено разследване за очертаваща се измама от фирма Еврохолидейз ЕООД, промотирала туристически услуги в рекламната им платформа. Въпросната фирма има договори за извършване на туристическа услуга с 98 души за пътуване до Малдивите, с начална дата от 13 август 2011 г., и 128 души за пътуване до о-в Корфу, Гърция, с начало от 28 август 2011 г.

 

 

„След събраните досега категорични факти за укриване на лицата от Еврохолидейз ЕООД, от Grabo.bg сме алармирали всички потребители, закупили услугата от фирмата, че дейността й е преустановена и всички контакти с нея са невъзможни. От събраните при проверката данни се стига до извода, че Еврохолидейз ЕООД са планирали в продължение на месеци извършването на огромна по мащаб измама с цел лично облагодетелстване, наказуемо по чл. 209 от НПК с до 6 години затвор. Подобен случай на дръзка и старателно планирана измама е прецедент в сектора на груповото пазаруване, който може да разклати из основи трудно изгражданото доверие към онлайн търговията в България, както и към целия туристически сектор.

 

 

Grabo.bg е сред първите български сайтове, обединили покупателната сила на голяма група от хора, за постигане на огромни по размер отстъпки от промотиращите се чрез сайта търговци. Сега Grabo.bg използва всички законови средства за обединяване усилията на засегнатите граждани в борбата за бързо разкриване на закононарушителите. Сигнал за извършване на престъпление е подаден до Прокуратурата, сектор Икономическа полиция и Комисия за защита на потребителите. Образувано е и наказателно производство срещу измамниците.

 

 

Ние поемаме ангажимент за разрешаване на случая по най-добрия възможен начин за потребителите, въпреки сложната юридическа и фактологичната ситуация. Grabo.bg са в процес на преговори за организирането на алтернативни екскурзии за закупените дестинации, които да бъдат част от възможностите за компенсация.”




Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
wRe
преди 6 години
0
Дано ги гепнат, да им скъсат шортите!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени