Актьори от „Фамилията“ и „Революция Z“ прецакани! Не са си взели парите! (Блатечки НА БУНТ)

1532
23 Август 2014, 12:00


Актьорите от хитовите продукции „Фамилията“ и „Революция Z“ са тотално прецакани, научи HotArena.net.

 

Димитър Митовски ги е изпързалял и не им е платил хонорарите. Ваня Цветкова, Асен Блатечки, Юлиан Вергов и Искра Донова са бесни и повеждат бунт срещу филмовата му компания „Камера“.

 

Първата, която се осмели да разкрие публично срамната тайна на Митовски и Гочев, е Искра Донова. В момента тя организира колегите си групово да си потърсят правата и да заведат съдебен иск срещу продуцентите. Донова твърди, че на „над 92% от хората, ангажирани в продукциите“, не е заплатено.

 

„Вследствие на дълги месеци преговори кога ще ми бъдат изплатени хонорарите за сериала „Фамилията“, който снимах през месец декември, вече ми писна – заяви Донова пред сайта за култура „Площад Славейков“. Чух, че доста колеги също не са получили пари, и реших да поема някаква инициатива. Надявам се с колегите да направим нещо заедно, но мога и сама“.

 

Искра Донова разкри, че обикновено й плащат между 2-3 седмици след снимките. Излъчването на „Фамилията“ приключи по Би Ти Ви през април. Но хонорарите за него все още не са платени.

 

Искра говорила многократно с Деян Русев-Бърт, който я е канил на кастинг за фирмата на Митовски и Гочев. Разговорите с него не довели до резултат. Актрисата подозира, че Бърт има същите проблеми като нейните. Донова твърди, че не е платено не само на актьорите, но и на десетки други от техническия екип. В отговор първо получават оправданието, че от Би Ти Ви не са превели парите. След това разбират, че медията все пак е платила на продуцентите. Те обаче си правят оглушки и нямат намерение да се разплатят с екипа.

 

„Прехвърлят си топката един на друг. Но за мен няма никакво значение кой на кого е платил или не е. Аз чакам парите, които ми се полагат, откъдето и да е. При всеки от нас сумата е много различна. При някои колеги знам, че дължимите хонорари стигат до 14 000 лв., това е за главна роля“, обяснява Донова.

 

Ако думите й са истина, излиза, че Митовски не е платил на някои от големите звезди в продукциите – Ваня Цветкова, Асен Блатечки, Юлиан Вергов. Според източник на „Всеки ден“ измамената с най-много пари е именно Ваня Цветкова, която така и не си получила хонорара за ролята във „Фамилията“ и с празни ръце си тръгнала за Америка. Говори се, че Асен Блатечки също бил завлечен с малка сума. Той обаче успял да си вземе хонорара на части, тъй като демонстративно спирал да се явява на снимки, ако не са му преведени дължимите суми, пише Всеки ден.

 

Искра Донова обясни, че с колегите си възнамеряват да напишат отворено писмо, в което ще разкрият проблемите си и ще попитат публично „Камера“ и Би Ти Ви ще получат ли парите си. Очакват подкрепа от Христо Мутафчиев и Съюза на артистите, но не разчитат на помощ от служебния министър Мартин Иванов.

 

„Ако поне един актьор оттук нататък – независимо дали е първокурсник в НАТФИЗ, или актьор с голяма практика – откаже да работи с Митовски и Гочев, аз ще бъда щастлива. Защото това, което правят, е нечестно. Ще ви прозвучи грубо, ако ви кажа, че искам фирмата им да се срине, но така не може да се работи! На пазара трябва да останат фирми, които са коректни. Такива има и няма нужда да бъдат подбивани от хора като Митовски. Доколкото разбирам, идеята сега е „Камера“ да обяви фалит, което означава банкрут. Така те никога няма да ни изплатят дължимите суми“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени