Акушерка разтърси България с тайния си дневник

8713
29 Юни 2013, 17:52


Списък с майки, които са раждали деца през 1993 г. и след това са ги давали за осиновяване, се появи във Фейсбук. Публикуван е в групата “Търсим се”, където осиновени издирват своите родители, научи HotArena.net.

 

Списъкът е бил съставен от акушерка в родилно отделение. Още преди години тя решила да записва имената на майките и историите им, за да може един ден да помогне, ако случайно някое от родените тогава деца реши да потърси биологичната си майка.

 

В последствие жената решила да направи информацията публично достояние. След като прочела за инициативата на “Търсим се”, решила да напише писмо, в което да разкаже поне на кратко историята на биологичните майки, пишат от blitz.bg.

 

Публикуваме го без съкращения:


“Джефрие, почти албинос, около 19 - 20 години тогава. От бургаско село, роди момиченце два - три дни след 04.03.1993г. Кръсти го Денис.


Момиче от турски произход, имаше проблем с очите, постоянно се движеха. Бащата също беше от турски произход. Роди в Стара Загора здраво бебе около 3 кг. Остави го за няколко месеца, после разбрах, че го е взела, но дали не го е върнала не зная, защото не можеше да го занесе в къщи. Баща ѝ не знаеше, че е бременна, майка й казала, че баща й ще ги убие и двете.


Петя, ученичка на около 16 години. Роди на 04.03.1993 г. момиченце между 2,300 и 3,000 кг. Кръсти го на себе си - Петя Петева. Бащата е почти случаен войник, който се забавлявал за кратко с нея, после престанал да й пише. За бременността знаела само майката на Петя. Детето е родено в изолатора на АГ-клиника в Стара Загора, тъй като бременността не е била следена от лекар. Петя е раждала заедно с друга бременна от Бургас, която се казва Нана - от нея зная това.


Златка от село Зетьово – Чирпанско. Укриваше бременността си в Дом майка и дете в Стара Загора. Под натиска на майка си остави детето. Беше на около 19 – 21 години. Много мургава, но говореше с майка си на български. Роди момченце, едро над 3 кг. Не помня точната дата, но бебето е родено между 26 - 28 април. Кръсти го Ивайло. Изпадаше в истерии от мъка, че ще го остави, но накрая се отказа от сина си.


Руска, от бургарско село, вече имаше едно извънбрачно дете на 2 годинки – момиченце. Износи бебето си също в Дом майка и дете в Стара Загора. Имаше нормална бременност, роди през февруари 1993 г. момиченце, кръсти го Светла. Бебето беше с тъмна коса, здраво. Майката тогава беше на около 20 – 24 г. Много плака преди да тръгне от родилното. Просто майка ѝ и баща ѝ не я искаха с 2-ро извънбрачно дете с “неизвестен“ за обществото баща.


Готвачка в училищен стол в Казанлък (много простовата жена), омъжена с две деца. Забременява на училищен лагер, не ми е споделяла от кого точно. Роди на 04.03.1993 г. в Стара Загора и го остави за осиновяване, не зная пола на детето.


Златина, от Стара Загора на 20 г. Роди и остави за осиновяване недоносено момиченце - Ваня. Кръсти го на бащата Иван, който бил женен мъж с дете. Бебето е било дребничко, но много жизнено и здраво дете. Не помня точно кога е родено, може би през лятото (юни или юли) на 1993 г. Самата Златина има по-малка сестра и по-малък полубрат Ангел. Бебето е оставено за осиновяване в родилното, после преведено в дом майка и дете Стара Загора. Чух,ч е по-късно Златина се е омъжила и има друго дете, не зная дали ще се зарадва ако се срещне с Ваня.


Красимира, родена е през 1978 г. Металистка, забременява от непознат на някакъв концерт. Той дори не е знаел, че ще стане баща- Изключително пазена в тайна бременност. Бебето се ражда в 8-мия месец на 14. 02. 1996 или 1997 г. (не помня точно). Красимира си го е взела вкъщи и се опитала да си го гледа, но под натиска на родителите си след около 2 седмици или месец най-много го е оставила за осиновяване. Красимира е от Стара Загора, няма средно образование, средна на ръст с тъмна коса, бебето се казваше Роберта. Доколкото знам не е омъжена и няма други деца.”
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ксения Фанко
преди 3 години
0
СЕТЕН ЗОВ ЗА ПОМОЩ Преди време се обърнахме с апел към състрадателните хора да помогнат на една майка да си върне двете дечица взети от отдел Закрила на детето. Клетата жена с трепет се надяваше за отзивчивост.В момента е на ръба на психическао криза с опасност да посегне на живота си. Отдел Закрила на детето като хиени дебнат и поставят непосилни условия и очакват най-малкия психически срив, за да й отнемат родителските права и да продадат дечицата, както чета от мненията по сайтовете в интернет. Може би грешката е, че сме в пълна анонимност. Сега ще се постараум малко да излезем от анонимността, като съобщим името - Ивета, телефон за връзка 0884786639. Моля помогнете! Макар и с минимална сума, обадете й се и разговаряйте с клетата майка. Вярвайте, че няма нищо непочтено в това писмо. А отдел Закрила на детето й поставят капан след капан. Банкова сметка BG40I0RT80231000160400 - ИНВЕСТ БАНК, телефон: 0884786639 - Иванова.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени