Албена Павлова от Столичани в повече загубила сина си (Ето драмата й)

10405
08 Март 2015, 15:00


Дни преди женския празник, 8 март, актрисата Албена Павлова разказа за най-инфарктния си момент като майка, узна HotArena!

 

Гълъбина Чеканова, както я познават феновете на сериала „Столичани в повече”, загубила сина си Здравко, когато той бил едва на 3-годишна възраст. Тогава дъщеря й Мина все още не била родена, а Албена била от онези „вторачени” в детето си майки, пише „Уикенд“.

 

„Първото си дете Здравко отглеждах с повече грижа към детайла. Всичко педантично. С второто вече не беше така. С Мина бях много по-спокойна. Бях склонна да пренебрегна детайла заради най-важното – потока, който тече между теб и детето”, оценява се днес съпругата на Емил Марков, главен сценарист и режисьор на „Комиците”.

 

Когато в началото на 90-те години се ражда синът им Здравко, в България е утвърдена купонната система. Стоки от всякакво естество се дават само срещу билетчетата, което допълнително тревожело и без това притеснената млада майка. Докато Здравко растял, актрисата бди над него като орлица. Един ден тази зоркост се пропукала само за миг и точно тогава синът й се загубил. Бил само на 3 години.

 

„Щяхме да пътуваме за Бургас и бяхме седнали в едно ресторантче в центъра на София, за да хапнем преди път. Поръчали сме, сервитьорката се отдалечава и в един момент Здравко решава, че иска сок. Отива да поръча на сервитьорката, след което излязъл от заведението и тръгнал да търси баща си”, разказва Албена.

 

Таткото Емил Марков пък бил в колата пред заведението. Малкият Здравко обаче не го открил и тръгнал на разходка из София. Пресякъл „Гурко”, после „Графа” и на Нотариата го спряла една жена. Щом видяла 3-годишното момченце да върви по улиците съвсем само, тя се усъмнила, че се е изгубило и го попитала къде са родителите му.

 

Малкият Здравко веднага изрецитирал къде живее, както са го учили вкъщи, и жената го завела в най-близкото районно. През това време ужасените Албена и Емил обикаляли центъра на София и крещели името на сина си.

 

„И в един момент си дадох сметка, че дори да се спъна в него, няма да разбера, защото нито чувах, нито виждах. Никакви сетива не ми работеха. Бях тичащ автомат. Имах само една ужасяваща мисъл в главата: ако до вечерта не го намеря, значи е откраднат”, разказва актрисата.

 

А Здравко се забавлявал с новите си приятели. Когато родителите му най-после научили, че синът им е добре и е в еди кое си районно, веднага се затичали натам. Когато пристигнали, Здравко похапвал на задната седалка на една патрулка. „Полицаите го черпили с вафли, а той прегърнал двама от тях и ни вика: „Мамо, татко, това са моите приятели!”. Щастлив и без съзнание за това, какво се е случило”, разказва Албена и допълва, че това е най-страшното, което е преживявала.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ядосана
преди 3 години
0
Правите ли разлика между "загубили" и "изгубили" или сензационното заглавие е по-важно от всичко?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
saglasna
преди 3 години
0
i az si pomislih, che momchentseto i e pochinalo. Ot zaglavieto. Neshtastnitsi!
малоумнициии
преди 3 години
0
Как можете да напишете такова заглавие.Вие нормални ли сте?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени