Алексей Петров на яхта в Гърция

1659
05 Август 2015, 15:17Подсъдимият по знаковото дело „Октопод“ Алексей Петров в момента отмаря в Гърция. Бившият служител на ДАНС замезва в любимата си кръчма „Мезе… мезе“ край плажа в курортното селце Офринио на Стримонския (Струмския) залив, научи HotArena.

Трактора е с цялото си домочадие на Бяло море. Няма данни бившата барета да има имот в южната ни съседка, подобно на вече хиляди по-заможни българи.


Според българи, пребиваващи по цяло лято в Орфинио, Алексей Петров има яхта там. Луксозната лодка на бившия служител на ДАНС, впоследствие арестант, стояла целогодишно паркирана на пристанището Лимани.

Плавателният съд бил един от най-луксозните на пристана. Октопода обаче рядко канел, когото и да е на борда, отмарял си в тесен семеен кът и единствено можел да бъде забелязал да обядва или вечеря из таверните наоколо.


И без това, макар и все по-населено през лятото с българи, малкото селце Офринио, известно и като Паралия Офринио, е от тихите гръцки курорти, където ходят да почиват главно семейства с деца.


Местни гърци обаче вече разпознавали Алексей и шушукали „това е октопод“, явно светнати от българи за съдебната му история. В кръчмата „Мезе… мезе“ казват, че познават българина като редовен клиент, идващ да похапне, пише "Всеки ден".

И допълват с усмивка, че са чували, че е много известен в България.


Алексей Петров има разрешение за излизане зад граница от март тази година.


А в началото на юли стана ясно, че делото „Октопод“ ще тръгне пак чак наесен. То беше пренасочено за започване отново към Спецсъда след дисциплинарното отстраняване на съдия Румяна Ченалова, която оглавяваше съдебния състав, водил няколко години процеса в Софийския градски съд.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени