Андрей Арнаудов - специален гост на фестивала „Семе българско“ в Севлиево и подкрепи инициативата „Шанс за бебе“ (СНИМКИ)

1256
10 Април 2017, 17:00


Председателят на ДНК „Направи го за БългарияАндрей Арнаудов връчи сертификат за особен принос в съхранението на българското ДНК и признание за постигнатите резултати на кмета на гр. Севлиево Иван Иванов и на инициатора на фестивала „Семе българско“ Ивелина Елмазова.

 

 

Това се случи вчера, на Цветница, в град Севлиево, където се състоя вторият фестивален ден на „Семе българско“. Арнаудов  бе специален гост, който освен сертификати, даде своята висока оценка за постигнатите резултати от дейността на общинската „Ин витро“ програма и благотворителна инициатива на фестивала „Шанс за бебе“, която се провежда за четвърти пореден път.

 

 

Присъстващите се запознаха и с бебето Пресияна. Преси е едно от децата, което се появява на бял свят от ин витро процедура, финансирана със средствата, събрани от благотворителен базар на фестивала. Има и още едно детенце, за което кметът съобщи и заяви, че е изключително щастлив, че усилията и инициативите им дават своя положителен резултат.

 

 

Иван Иванов и хлапета ин витро вчера засадиха дръвче в парк „Кзармите“ и по този начин материализираха надеждата си, че българското ще пребъде в поколенията. „И за да пребъде България“ всъщност е съвсем нова инициатива, която подкрепиха българи от цялата страна, като изпратиха шепа пръст от родния си край.

 

 

На събитието Андрей отново разказа за ДНК кампанията, на която той е председател: „В нея може да участва всяка двойка, чието дете е заченато през 2016 година. Бъдещите или настоящи родители се записват, като публикуват във фейсбук страницата на ДНК селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе, с хаштаг  #pravimgozabg. Така не само дават добър пример, но и помагат на други двойки да станат родители“.

 

 

Арнаудов обяви, че за всяка споделена бременност ДНК ще дари средства на Фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България. Записването за участие в кампанията е до 1 май 2017 г.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени