Ангел Бончев бил пред самоубийство

1844
07 Ноември 2011, 16:46


Бившият президент на Литекс Ангел Бончев е бил пред самоубийство в дните, след като бе освободен от "Наглите" след 50-дневен плен през лятото на 2008 година.

 

Това разкри днес Давид Давидков от Института по психология на МВР. Именно той е поел грижите за Бончев след освобождаването му и когато съпругата му Камелия бе пленена на негово място. 

 

"Състоянието му беше драматично. Минаваха му мисли за самоубийство. В него виждаше изход от ситуацията. Бончев изпитваше вина за това, че е допуснал да отвлекат съпругата му.  Бе готов да изпълни всяко искане на похитителите", каза Давидков.

 

Днес се състоя поредното заседание по делото "Бончеви срещу фондацията "Утре за всеки". Ангел и Камелия Бончеви заведоха дело за 157 хиляди евро, колкото той предаде като дарение на фондацията, за да плати свободата на жена си. Бончеви настояват да получат парите си обратно, тъй като те са дадени не поради излишък, а по принуда под натиска на "Наглите". 

 

В показанията си Давид Давидков разкри също, че лично е придружил Ангел Бончев до банката за внасянето на парите по сметката на фондацията.

 

"Дарението не е било дарение, защото Камелия и Ангел Бончеви не са имали излишни пари. То беше по принуда", каза в съдебната зала Неделчо Стойчев, началник на сектор "Криминална психология". 

 

Следващото заседание е на 30 януари 2012 г. След заседанието Ангел Бончев заяви, че ако от фондация "Утре за всеки" върнат парите, той ще ги използва, за да си върне дълговете за лечението на жена му в турска клиника, за които има документ. Камелия Бончева пребори рак.

 
Той обяви, че след освобождаването на Камелия, го е било страх да си иска парите от фондацията.
 
 
"Докато не арестуваха "Наглите", не исках да рискувам да ми заминат и децата", каза Ангел Бончев.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени