Ансамбълът: Искаме си медалите, Илиана не ги дава! След грешките треньорите не ни подкрепиха

14935
02 Септември 2016, 10:56


Жесток, пореден скандал е на път да разтърси Федерацията по художествена гимнастика, научи HotArena.


След като разправиите покрай опита за самоубийство на Цвети Стоянова позатихнаха, е на път да се разрази поредния цирк, в който е забъркано името на шефката на гимнастиката Илиана Раева.


Както знаете, преди няколко дни ансамбълът ни по художествена гимнастика се завърна от Олимпиадата в Рио, където въпреки всички трудности, през които минаха успяха да спечелят бронзов медал. На летището "златните момичета" бяха посрещнати от част от феновете им, коита изключително ги развълнуваха.


Грациите даваха доста интервюта след завръщането си и сякаш повтаряха едни и същи кратки клиширани фрази за много от въпросите, по които се знаеше, че има какво да кажат. В общите интервюта с треньорката им и Илиана Раева думата почти не се даваше на всяко от момичетата и така до хората не успяха да стигнат мислите им, не успяха да опознаят всяка от тях поотделно. И ето с тази задача се заеха няколко медии напоследък и резултатът е повече от изненадващ.


Момичетата, които от най-дълго време са в ансамбъла - капитанът Михаела Маевска и Ренета Камберова дадоха самостоятелни интервюта,в които се оказа, че много от нещата, казани от треньорите им в общите им интервюта не са верни. Илиана Раева не спря да повтаря от пристигането си на летището колко е подкрепяла момичетата след седмото място в квалификациите и как целият треньорски щаб е застанал зад тях и ги е подкрепил въпреки грешките, правеше впечатление, че момичетата не се включваха много в разговорът на тази тема и когато бяха гости в Нова и в БТВ, думата беше на Илиана и Ина.

Читателски сигналНяколко дни по-късно истината излиза наяве. Едно от най-смелите момичета в ансамбъла - Ренета Камберова разкри пред медията "Знаме" от родния си Пазарджик, че отношението след грешката й в квалификациите никак не е било приятно. Противно на думите на Илиана за подкрепата си към тях, Ренета разкрива някои тайни, които явно е била притеснена да каже и отвръща на журналиста "това ще го кажа само при теб".


Ето част от думите на Рени: "За съжаление, това ще го кажа само пред теб, но след първите ни съчетания и седмото място в квалификациите в някои от нашите треньори също имаше промяна в поведението. Не беше само навикване, но не искам да задълбочавам. Вече е минало. Но ми беше много болно заради това нещо."

Отдавна се говори за страха на момичетата в този спорт към треньорите им и това явно обяснява факта защо нито една от тях не се осмели да каже,че те не само не са били повдигнати психически с подкрепа след седмото място, както обяви Илиана, а дори са били солидно навикани.


Друга интересна тема е какво ще стане сега със спечелените от момичетата 81 медала? Отдавна се знае,че те са се разбрали коя, какъв ще вземе вкъщи, но изведнъж треньорката им заяви,че "са решили да ги оставят на федерацията". И ето още една лъжа, която изплува след самостоятелните интервюта на момичетата. Въпреки че медалите са постигнати от момичетата с години тренировки, усилия, мечти за медал и изтощетелни режими, накрая федерацията сама решава да им ги вземе.

Ето разкрия от интервюто на Рени: "Ние не решихме да ги оставим, както се писа. Ние си ги поискахме. Илиана Раева каза, че това са купи на федерацията и не сме в правото си. Но ние продължаваме да мислим, че това е нещо наше, изцяло заслужено. Може би ще имаме втори разговор.". Този случай много напомня на ситуацията с Цвети Стоянова, когато Раева успя да извърти нещата така сякаш негативизмът не бе насомен само към нея, а към всички момичета, въпреки че доста хора призоваваха за нейната оставка и подкрепяха момичета.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени