Апокалипсис! Кой е виновен за наводненията у нас? (СНИМКИ+ВИДЕО)

3851
07 Февруари 2012, 15:33


 

Редакторска плесница

 

 

Хаос настъпва в България всеки път, когато падне някоя и друга снежинка. Сякаш изведнъж всичките природни стихии са се струпали у нас и правят всичко възможно да ни съсипят. А институциите винаги остават изненадани и се чудят този път откъде им е дошло.

 

 

Така в лутане и чудене, поредната природна стихия взе 8 жертви, а стотици остави без подслон, без дом и покъщнина. Без нищо!

 

 

Стената на язовир "Иваново" край харманлийското село Бисер се пропука и мощна вълна заля цялото населено място. Помете къщи, коли, добитък, хора! Двуметровото цунами не пощади никого. Според запознати това е само началото и втора вълна предстои да залее вече бедстващите жители.

 

 

И проблемът не е само в язовирите. Скъса се и дига на река Марица. По улиците на Свиленград пък и в момента плуват животни. И трупове на животни.

 

 

Кой е виновен за този апокалипсис?!

 

 

Дали хората са безсилни пред природните стихии? Всъщност обилните снеговалежи се очакваха, метеоролозите предупреждаваха още преди две седмици, че на България й предстои да се превърне във „воден свят”.

 

 

Защо никой не взе мерки още тогава? Защо местната власт не е предприела действия за укрепване на дигите? Експерти заявиха, че още преди седмица язовир Иваново е трябвало да бъде източен.

 

 

Оказва се обаче, че основният проблем е бил спорът за собствеността. В повечето случаи язовирите са общински, но кметовете ги дават на арендатори, защото нямат пари да ги поддържат.

 

 

И така, докато институциите си прехвърляха топката, черният списък се запълни с осем имена и още десетки безследно изчезнали. Водата-убиец взе жертвите.

 

 

Удавените в село Бисер са четирима души: Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов, Ангел Стоянов. Край село Бориславци са загинали Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста. Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

 

 

Водната стихия ще взима и още жертви. Това е само началото, прогнозираха специалисти. А подготвени ли сме за края?

 

 

Стела Йорданова

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тото
преди 6 години
0
Кой е виновен за наводненията у нас? ЧОВЕКА
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тото
преди 6 години
0
Човека построил язовира,,,,,
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
петър
преди 6 години
-1
това е можело да се избегне ако са си гледали работата както трябва. и трябва някои да поеме вината а не да се оправдават само и ако боико борисов е мъж да я поеме тои а не да се скътава като мишка!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
mimi
преди 6 години
0
Аха, явно има апокалипсис, така ли? Защо вместо да търсите източника на това, вие си измисляте разни глупости. Ами обвинявайте си Бог тогава. Но има да си чакате доста дълго, за да ви отговори. Просто колко тъпи българи има...не е истина.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Явор
преди 6 години
-2
Я майната ти бе мими,заради такива непукисти и идиоти като тебе сте на това положение!@ Така гововиш защото не ти сега си под водите в това село,дрисла такава!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
mimi
преди 6 години
-4
Апокалипсис... ама май сте гледали филма! Няма такова нещо, а ако има то нямаше да се случи точно и само в България! Стига сте пускали такива простотии! Нещо се обърка и веднага Бог ни наказва или още един признак за края на света! Ето защо вече не вярвам на нищо свързано с тези глупости!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени