Арт център Юзина разчупва границите на съвременното изкуство!

898
18 Ноември 2013, 14:04


Изложбата може да бъде разгледана от всички ценители на съвременното изкуство от 20 ноември   до 8 декември, разбра HotArena.net.

 

Арт център Юзина стартира официално с изложбата BREAKTROUGH („РАЗЧУПВАНЕ”), която ще бъде открита на 20 ноември от 19:00 часа в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси на бул. Ситняково 48. Изложбата може да бъде разгледана от всички ценители на съвременното изкуство  до 8 декември.

 

“Чрез изложбата BREAKTROUGH, или разчупване/пробив в превод от английски език, галерия „Юзина” обявява своята трансформация в Арт център Юзина. Новият ни фокус  ще бъде поставянето на акцента върху идеите и хората, а не върху границите и местата.

 

Оставаме верни на мисията да служим като “електрогенератор” за съвременното изкуство и желанието да работим в единомислие и синхрон с различни екипи и културни институции.”, обяви Десислава Монева, основател и директор на Арт център Юзина.

 

Проектът BREAKTROUGH с куратор д-р Вержиния Маркарова се осъществява в партньорство с Националната Художествена Академия и е част от научно изследване на Арт център Юзина, реализиран чрез методологията на творческия процес в сферата на визуалните изкуства.

 

Представени са оригинални художествени инсталации предимно от текстил и рециклирани материали. Изложбата е дело на 10 автора – водещи преподаватели и техни студенти.  Целта е да бъдат изследвани границите на човешкото възприятие чрез разчупването на всичко, което сме приели за константна даденост.

 

В контекста на социално-политическите процеси в нашата държава и по света все повече се улавя необходимостта  идеите на изкуството да се доближават до широк кръг от хора и да стават достъпни в общуването си.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени