Асен Гаргов преди смъртта си: Клетвите на Лили ме застигнаха, не я искам на погребението ми!

3569
20 Август 2017, 12:15


В затворен ковчег бе изпратен в последния му път музикантът Асен Гаргов. Причината е зловещия му външен вид – барда буквално не прилиал на себе си. Стопен от рака, той тежал под 40 килограма, с окапали коса и зъби. За да го запомни публиката красив, семейството му реши да го положи в затворен ковчег, научи HotArena.

На 11 август по обяд, за опелото в църквата „Света Неделя”, журналистите толкова, колкото бяха и приятелите му, решили да си вземат последно сбогом с него. Опечалените се оглеждаха в очакване на Лили Иванова и с любопитство зяпаха всеки пристигнал венец, взирайки се в надписа му. Уви, от Вечната Амбър нямаше и помен. Авторът на един от най-големите й хитове – „Детелини” не бе заслужил дори малък букет в знак на признателност.

Докато погребваха Гаргов, Лили правеше пачки по морето. В разгара на августовските жеги естрадната звезда бе отпрашила във Варна за поредното си участие. Затова пък лятната си ваканция прекъсна заради погребението на музиканта Йорданка Христова. Естрадната легенда отмаряла на вилата си в Царево, когато научила новината за смъртта на Гаргов.

Дори коварната болест рак не можа да трогне Лили и да пречупи егото й, за да прости на Гаргов, с когото живя цели 16 години. Няколко месеца някогашният й любовник и сценичен партньор се бореше за живота си заради тежката диагноза рак на стомаха. През последния месец състоянието на 67-годишния музикант ставаше все по-критично, от ден на ден той слабееше, а лекарите се бореха поне да удължат живота му с още няколко месеца. В началото на годината Гаргов замина на лечение в съседна Турция, след като бяха събрани 20 000 долара за престоя му в клиниката. След завръщането си композиторът временно се закрепи, но болестта му отново се активизира, а медиците откриха метастази в тялото му.

Съпругата му Даниела се грижела за него. Същата жена, заради която преди години той си навлече гнева на Лили Иванова и чу люта клетва. Както е известно, легендарният композитор бе една от големите любови на естрадната икона. Двамата деляха една сцена и обща постеля в продължение на 16 години. Когато приятели на Гаргов я уведомили за здравословните неволи на  бившия й мъж, Вечната Амбър пренебрежително махнала с ръка. „Какво общо имам аз с Гаргов? Приключила съм с него преди 26 години. Има си жена – тя да се грижи за него”, отсякла Лили. За никого в музикалното съсловие не била изненада реакцията на естрадният динозавър. Въпреки многобройните публикации, че Лили тайно е дарила пари за лечението му, истината била друга.

„Няма да се унижавам да прося пари от нея. Ако иска, тя сама ще помогне. Но знам, че никога няма да го направи. Намрази ме, защото я изоставих заради друга жена. Прокле ме и клетвата й ме застигна. Не я искам на  погребението ми”, заявил на близките си Гаргов, предусещайки края си.


Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShopКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени