Азис цака 100 000 евро за школо за Рая

6980
20 Декември 2013, 11:35


 

Кралят на фолка Азис плаща 100 000 евро за образованието на дъщеря си Рая. 7-годишната наследница на фолк певеца съвсем скоро ще напусне страната, за да се учи в чужбина, разбра HotArena.net.

 


Изпълнителят е категоричен, че Рая ще израсне далеч от любопитните очи и завистливите погледи на неговите приятели и смята да я прати в колеж в чужбина. Същите планове има и Софи Маринова, която държи синът й Лоренцо да завърши в Кеймбридж.

 

За разлика от колежката си обаче Василка праща дъщеря си далеч от България още от първи клас. 7-годишното момиченце вероятно ще се обучава в най-престижния колеж в света „Льо Розе“ в Швейцария.

 

Певецът вече е започнал проучванията на програмата на колежа и дори е регистрирал дъщеря си в листата за кандидатстване. Софи също е побързала да направи същите стъпки и ако фолк звездите успеят, ромските принцове ще търкат чиновете редом с децата на президенти, принцове и крале от цяла Европа.

 

Таксите за швейцарските колежи са безумно скъпи, но образованието е изключително добро. Сумата за една година е между 54 000 до 150 000 евро като включва пълно двуезично обучение, пълен пансион и грижи.

 

За децата там ще се грижи и българоговорещ учител, за да не изгубят връзка с дома. Колежът на милионерите е особено популярен и в българския елит и приема деца от 7 до 18 години.

 

За жалост квотата за прием е само 100 души на година и всяка националност има определени бройки. През годините в колежка са учили дъщерята на Николай и Евгения Баневи, внучката на Георги Гергов, както и синът на бившия кмет на Варна Кирил Йорданов, пише „Всеки ден“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тони
преди 4 години
0
Добре ще направи, след като може да си го позволи. Дано детето му е умно. За сина на Софи е много съмнително да успее, колкото и да е таксата, имайки предвид интелекта му, който напълно липсва.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени