Бабата на Цвети Стоянова през сълзи: Майка й Анета бди над нас, тя я спаси от най-лошото (Какво сподели баба Цеца?)

11886
10 Септември 2016, 12:26


След като Цвети Стоянова бе изписана от "Пирогов" преди дни, баба й Цеца се престраши да говори за онзи 14 юни, разбра HotArena.


Пенсионерката с болка и сълзи на очите се връща към слънчевия юнски ден, в който внучката й полита към земята от шестия етаж. Щом разбрала за случката, Цеца изпаднала в безтегловност. "Страх и отчаяние сковаха тялото ми. Пропълзяха тръпки по гърба ми. Не успях да си е поема дъх, да осмисли последиците", спомня си възрастната жена.


В този момент обаче лъч светлина я озарил и изведнъж притеснението и паниката сякаш изчезнали. На Цеца се явила покойната й дъщеря Анета, която оставила Цвети полусирак като много малка. Пенсионерката знае, че мнозина няма да повярвта на думите й, но тя е убедена, че именно майката на гимнастичката я е спасила.


Анета е спасила и майка си от страха, паниката и безпомощността, защото я е успокила от небето, че няма за какво да се притеснява за внучка си и за последствията от инцидента. И Цеца наистина й повярвала, а скоро след това думите й са реалност. Цветелина Стоянова е истински медицински феномен, защото след подобно падане ще се възстанови напълно, пише "България днес".


Близките й вярват, че това се дължи на първо място на професионалните грижи на всички лекари, но и на факта, че тя има своя ангел-пазител на небето - нейната майка. Анета умира от инсулт само на 38 години и оставя двете си деца на грижите на баща им и баба им. Цвети живее в дома на баба си Цеца и върви по стъпките на майка си, като дори я задминава.


Анета е мечтаела да стане гимнастичка, но се е усетила прекалено късно и е пропуснала най-важните години зад поготовка. Въпреки това не се е отказала от целта си и не е спирала да тренира в дома на майка си Цеца в Надежда. Днес бабата с усмивка на уста си спомня колко поражения е имало в дома й от обръчите и бухалките, които пази и до ден днешен от заминалата си без време красавица.


Именно покрай майка си Цвети Стоянова се запалва по художествената гиманстика, но Анета така и не успява да се порадва на успехите й. Красавицата буквално не излиза от залата за тренировки, с което с еопитва да забрави и травмата от загубата на родителката си. След години усилен труд той й се отблагодарява и тя става Златно момиче.


Тези успехи обаче са последвани от неочаквания за никого полет от шестия етаж, който връща баба Цеца към кошмара от загубата на дъщеря си. Тя знае, че няма да може да преживее да погребе и внучка си, но и знае, че майка й я закриля. Затова по време на болничния престой успява да даде сила на Цвети и да й вдъхне кураж, че ще се възстанови напълно.


Сега гимнастичката вече не е в "Пирогов", но не е и в дома на баба си. Семейството й не разкрива къде е, защото иска да я предпази от медийния интерес. Стоянова все още е пабилна психически и темата за онзи 14 юни трябва напълно да бъде изтрита от съзнанието и речника на всички около нея.


Баба Цеца изразява най-искрени благодарности на всички хора, които пращат цветя и подаръци на Цвети Стоянова, както и на тези, които са се молили и продължават да се молят от дърце за нея и нейното възстановяване. Признателна е и на Илиана Раева и на цялото спортно съсловие, както и на министерството. Благодари и на покойната си дъщеря Анета, че е предпазила нейя и внучката й от най-лошото.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Arena
Преди 1 година
0
Невероятна прилика с майкаНевНека по-скоро и психически да се успокои красивото момиче :)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени