Баневи изхвърлени от Фейсбук, милионерите били „дисиденти” в социалната мрежа

4248
25 Юни 2017, 15:00


Нова драма разтърси семейство Баневи. Тези дни те споделиха на сайта на Евразийския клуб, че администрацията на Фейсбук деактивирала техния профил „Семейство Баневи”. Новобогаташите, които нарязаха на скраб едни  от най-големите заводи в България, се оплакват, че преди време неизвестен злосторник докладвал профила им в социалната мрежа като фалшив, научи HotArena.

„Поискаха да потвърдим самоличността си с документи - лична карта, шофьорска книжка и т.н. Ние им изпратихме тези документи и дори Свидетелството ни за граждански брак – пишат Баневи, а „ Уикенд” запазва оригиналния правопис. -  Написахме им писмо, в което ги уверяваме, че Фейсбук профилът е общ на двамата. Фейсбук взе под внимание доказателствата и активира профила.”
 
Присъствието им в социалната мрежа обаче не продължило дълго. Само две седмици по-късно се повторила същата драматична ситуация.  Отново администрацията на Фейсбук деактивирала профила им с аргумента, че проверява самоличността на семейството.  „ Отново поиска документи за легитимация, ние  отново ги изпратихме и  отново им написахме писмо. В него настояваме да се активира профилът, защ ото имаме повече  от 3000 души, които се събраха само за два месеца, при това без никакво усилие  от наша страна – пишат Баневи и не спират с хвалбите. - На ден десетки, а понякога и стотици познати и непознати ни писаха, искаха да бъдем приятели, затрупваха ни с хубави думи!”

Ти да видиш, всенародна любов! Но това не е краят на тази голяма мистерия. Баневи твърдят, че администрацията ги посъветвала да заместят  профила си „Семейство Баневи” направо с „Фейсбук страница на Семейството, защото сме били знаменитости!?”. Олигархът и Евгения обаче са скромни хора. „Ние не желаем да имаме страница. Искаме да имаме личен профил, за да можем да общуваме свободно по всички теми” – казват те.  

Офшорните милионери настояват за профил в социалната мрежа, защ ото според тях така ще могат да общуват по-пълноценно с огромната си фенска маса. „За да получаваме коментари и да им  отговаряме, независимо дали са положителни или не. Много медии в продължение на години ни злепоставяха и се опитваха преднамерено да увредят на имиджа ни – обясняват „оклеветените” Баневи. - Затова искаме именно в личн ото общуване хората да си направят извод за нас. Нямаме ли право на това!”.

Николай и Евгения Баневи досега са влизали в различни роли, но поредното им превъплъщение е в жертви на интернет и по-специално на социалната мрежа. Причината според тях са политическите им възгледи, с други думи Баневи са станали един вид дисиденти. Разбира се, те не пропускат да афишират политическите си възгледи. Според тях бъдещето на света е в икономически съюз между страните  от Европа и Азия. Иначе казано, те са страстни апологети на идеите за евразийск ото бъдеще на света, в частност на България.

„Надяваме се, че нашите убеждения не са истинската причина да се попречи на изявата ни във Фейсбук? Ако е така, жалко за толкова прокламираните „ценности” в социалната мрежа.” – споделят „дисидентите” Баневи, които оставиха без работа и доходи хиляди семейства. Както се казва – щеше да е смешно, ако не беше тъжно.   
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
М.И.
Преди 1 година
0
Да напишат БАНЕВИ НАЙ -ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ и тогава всеки ще им повярва и ще имат профил.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Езиковед
Преди 1 година
0
Защо има уговорка, че писмото на Баневи е с оригинален правопис. Ако сте целели да ги уязвите, не ви се е получило, защото правописът им е безупречен. Няма нито една, ама нито една грешка в публикуваните цитати.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Нали!
Преди 1 година
0
Редовно правят това, незнайно защо, и то повечето пъти няма абсолютно никакви грешки.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени