Баровци! Вижте палатите на Маргините, Алексей Петров и банкера Моллов (Снимки)

4774
28 Август 2015, 16:02


Има няколко къщи в София, които се радват на особен медиен интерес. Там живеят „героите на деня“. Сред тях са Маргините, Алексей Петров и банкера Моллов, узна HotArena.

 

Приличат си по това, че са строго охранявани, намират се в луксозни квартали и са опасани с наблюдателни камери.

 

Някои от тези къщи принадлежат на хора, които нямат официални доходи и е странно как са се сдобили с тях. Други показват как собствениците им са успели с времето. Къде живеят богатите?

 

Николай Маринов – Малкия Маргин

 


Трябва да знаете точно как да стигнете до къщата му в „Бояна“. Скрита е зад няколко дървета и се намира навътре от „Беловодски път“. Носи някогашните белези на начинаещ мутро – барок с типичните за онези години статуи и позлатени дръжки на вратите. От няколко години стопанинът на дома е обявен за международно издирване. Независимо от това къщата е обитаема и стопанисвана от няколко души – градинар, домоуправител и четирима бодигардове, за които е изградена отделна постройка до самата входна врата. Те отглеждат и осиротелия шарпей на Маргина, който остана самичък, след като Красимир Маринов изчезна, пише сайтът big5.bg.

 

Мирчо Петков – Циганина

 


Той е известен от миналото герой в измамите с ДДС. През 2007 г. около него се разрази скандал, когато извадиха на бял свят документ, според който е плащал милиони на политици и магистрати.

 

Мирчо Циганина бе и основен обвиняем по дело за източване на Държавния резерв и измами в много големи размери.

 

Последните години не са особено добри за бизнесмена. През 2013 г. дори се заговори за това, че е бил пребит от лихвари, на които дължал 10 хиляди лева.

 

Белезите на упадъчност си личат и от дома на Мирчо Циганина в столичния квартал „Малинова долина“. Прикритият с огромна ограда имот се намира в началото на квартала. Фасадата на къщата обаче е олющена и си личи, че отдавна никой не е полагал грижи за нея.

 

Алексей Петров

 


По нищо не бихте разпознали в оранжевата, стандартна къща на два етажа дома на застрахователния бос Алексей Петров. Домът му в столичния квартал „Кръстова вада“ сигурно би останал наистина незабележим ако не беше начинът, по който се стига до него. Алексей Петров живее на практика на частна улица „Арарат“. Още от самото й начало те спира охранител и се ориентира с какви цели искаш да преминеш по нея. Не дава да се правят фотографии и те следи зорко, докато не излезеш от полезрението му, успокоен, че няма да притесняваш обитателите на улицата.

 

Само на няколко метра от Алексей Петров е къщата на бившият главен прокурор Никола Филчев.

 

До тях е огромният имот на

 

банкера Валентин Моллов


Огромната му къща е в подобен стил като имота на Малкия Маргин. Целта очевидно е била да се покаже благосъстоянието на собственика. През оградата може да се види биопродукция - засадени моркови и домати, за които бизнесменът се грижи сам.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени