Башар Рахал се родил в 6-ия месец (Като дете едва не ослепял)

2051
31 Август 2014, 13:30


Башар Рахал, който до скоро водеше забавната игра „Следващият, моля” по TV7, е медицинско чудо. Актьорът с арабски произход се родил в Дубай в 6-ия месец, с пъпна връв, увита около врата му и с рядката кръвна група нулева отрицателна, научи HotArena.net.

 

Лекарите давали на Башар едва 5 процента шанс да оцелее, пише в. „Уикенд“.

 

 „Никой не е имал нулева отрицателна, за да ми влеят. Имал съм и жълтеница, пневмония - чудо е, че съм жив. Индийка, която работела при нашите, се оказала със същата кръвна група и тя ми дала от своята. Трябвало е да се казвам Еймън. И тя е дала идеята да бъда Башар – „благата вест за раждането на Христос”.

 

Казала е, че така може да ми потръгне. Така че аз съм си един Благовест. Баща ми Мунзер, на български Михаил, постил заради мен 20 години. За да оживея, дал обет - че през лятото, когато са Богородичните пости, ще спазва каноните. Чак на 20-ата ми годишнина го разбрах. Дойде, погали ме, целуна ме по главата и каза: „Моят обет свърши”, разкрива любопитната си лична история Башар.

 

Когато бил дете, той бил на крачка от ослепяване. Актьорът имал сериозно възпаление на едното око, но съществувал риск да ослепее и с двете си очи. Баща му, който имал гинекологична клиника в Дубай, го завел при прочутия проф. Константинов.

 

„Тогава той беше този, който ме спаси от ослепяване. Каза ми обаче, че ако по някаква причина съм се бил забавил само още няколко дни, вече е щяло да е късно и да загубя зрението си. Аз сам се докарах до това положение, заради неправилната диагноза на една лекарка в поликлиниката. Тя ме прегледа и ме увери, че всичко е наред и просто е необходимо да нося слънчеви очила, за да се оправя.

 

Когато обаче само след няколко дни започнах съвсем да не виждам, се наложи да кажа на баща ми за проблема, който има. Голям скандал отнесох от него заради това, но поне оздравях напълно и опазих зрението си невредимо”, спомня си актьорът.

 

Той идва със семейството си в България, когато е едва на 6 години. Баща му проиграл на комар гинекологичната клиника в Дубай и през 1980 г. родителите на Башар се преместили у нас. Кръстили сина си в църквата „Света Неделя” под името Кристиян. Актьорът обяснява това с аргумента, че по онова време родителите му не били сигурни дали Башар е християнско име.

 

Това на сестра му Карла пък сменили на Мария, защото им се сторило католическо. „От 5 до 7 клас ме водеха Кристиян. Съучениците ми мислеха, че Башар е някакъв прякор”, разказва актьорът.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени