Бебето на Мисис България без име

3494
25 Февруари 2013, 10:41


 

Бебето на „Мисис България“ Мариана Маринова остана без име. Заради законови пречки миската, която наскоро стана майка за втори път не може да впише истинското бащино и фамилно име на сина си, научи HotArena.net.


Малко след раждането от болницата обяснили на Маринова, че по закон синът й трябва да носи фамилията на бившия й съпруг. Той обаче не е баща на детето и по тази причина тя е категорично против неговото име да се вписва в документите за сина й.


„Сега бебето ми е само с първо име–няма нито бащино, нито фамилия”, оплаква се Маринова. Според закона тя трябва да изчака 600 дни след развода, преди да може да впише името на таткото в акта за раждане на детето.


„Приятелят ми признава детето, но въпреки това се налага да водим съдебни битки, за да го запишем с неговото име”, споделя още Мариана. Тя е категорична, че няма да приеме фамилията на бившия й съпруг за тази на второто си дете.


Миската не крие, че е ядосана от абсурдната ситуация. Тъй като ако бе имала възможност да се омъжи дори ден преди раждането на детето нямаше да има никакви законови проблеми, пишат от „Всеки ден“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
bebo
преди 5 години
0
kato e mogla da se e omyjila ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
още една майка без име на детето си
преди 5 години
0
Е тези закони ги има само в българия,иаз водя битка с името на детет ми,като приключа ще осъдя България в Страсбург,
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени