Био Акай Бери – незаменим помощник в борбата с излишните килограми

2355
14 Март 2012, 13:37


Какво представлява плодът Акай?


 

Плодът Акай (или Асай) расте на палмово дърво в амазонските тропически гори на Бразилия. На цвят е тъмнолилав, с размерите на гроздово зърно. Изключително богат е на хранителни вещества. Местното население в района около река Амазонка е превърнало плодовете Акай в част от ежедневното си хранене от стотици години.

Около 10% от плода са ядливи - плод и обвивка, докато останалите 90% са семето – костилка. Богатите и полезни хранителни вещества се намират в обвивката и плода. Плодът има вкус на интересна смесица от боровинка и шоколад! С чудесните си качества и полезни вещества никак не е случайно, че този плод придобива широка популярност и у нас.


 

Как Акай бери се превърна в супер храна?


 

Плодът Акай, наречен още Акай бери, се превърна в новата супер храна. Въпреки голямата популярност в Бразилия, доскоро Акай беше сравнително непознат плод в останалата част на света. Наскоро той започна да придобива популярност, особено след отразяването му в популярни телевизионни предавания в САЩ, както и в книги на известни диетолози. Неслучайно Акай беше обявен за супер храна. На широката публика стана ясно, че плодът е изключително богат на антиоксиданти, витамин B1, B2, B3, витамин E, витамин C, фосфор, калций, калий, фибри, протеини, както и важни мастни киселини. С около 20 пъти повече антиоксиданти от червеното грозде например, Акай е един от най-добрите източници на антиоксиданти, познати на човечеството. Ползите от този невероятен плод за организма са много, като най-забележителните са, че той: помага при борбата с наднорменото тегло; увеличава тонуса и издръжливостта; подпомага имунната система; предпоставка е за здравословен сън; бори се със стареенето и възпаленията; предпазва от болести на сърцето; повишава либидото.


 

Акай и отслабванетo


 

Наред с незаменимите хранителни качества на Акай, богат на Омега 3 мастни киселини, фибри и антиоксиданти, проучвания доказват, че Акай подтиска апетита, ускорява метаболизма и повишава мускулния тонус. Това, в комбинация с липсата на каквито и да е странични ефекти, превърна продуктите, създадени от този малък плод, в едни от най-консумираните в световен мащаб.


 

Всички описани по-горе ползи от Акай изстреляха това малко плодче на върха на популярността. И с право. Този уникален природен продукт се нарежда на челно място измежду всички плодове на земята по полезни вещества и хранителни свойства. Ето защо все повече хора искат да се докоснат до Акай.


 


 

За съжаление палмовото дърво Акай расте само в дъждовните гори на Амазонка в Бразилия и плодовете не издържат на дълъг път. Ето защо единственият начин да опитате чудотворния плод извън Южна Америка е чрез продуктите, съдържащи Акай.


 

За да сте сигурни, че имате най-доброто, трябва да сте уверени, че избирате продукт на утвърдена на пазара фирма, използваща доказани методи за консервиране и запазване на свойствата на плода Акай. Такъв доказан вече и на българския пазар продукт е Био Акай Бери. Плодовият екстракт 4:1 във всяка таблетка гарантира запазването на полезните натурални свойства и качествата на плода в Био Акай Бери. Този продукт на базата на чудотворния бразилски плод ускорява метаболизма и подпомага изгарянето на излишните мазнини. Това го прави незаменим помощник в борбата с наднорменото тегло.

Този чудотворен малък амазонски плод може да бъде ваш с Био Акай Бери. Това е добавка №1 за борба с излишните килограми, незаменим антиоксидант и помощник в изчистването на тялото от вредните вещества и изграждането на силна имунна система за здравословен начин на живот.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени