БНО се обяви против строежа на нова АЕЦ (Стигат им агентите у нас)

476
05 Декември 2013, 13:30


Новосформираната партия Българско национално обединение се обяви категорично против строенето на нова АЕЦ, особено с морално и технически остарели руски реактори.

 

Председателят на БНО Георги Георгиев заяви, че ако влязат в Парламента, не биха позволили чрез подобна манипулативна стратегия Русия да прокарва икономическите си интереси у нас. „С малко ли агенти разполагат както САЩ, така и руснаците в България?!“, попита риторично младият ръководител на партията.

 

Достатъчно ни ограбваха по времето на прехода, строенето на нова АЕЦ само ще задълбочи проблемите, смятат от БНО. От партията ще се борят за независимост на България така, както самото Обединение е независимо.

 

Припомняме, че у нас първият референдум в демократичната ни история бе именно с въпроса „Да се строи ли нова ядрена централа“. 60 процента от гласувалите отговориха с „Да“, но така или иначе тогава правителството отхвърли проекта. В програмата на БНО в една от точки е записано именно, че сред приоритетите на партията ще бъде изготвяне на нов закон за референдумите.

 

Освен това, от Българско национално обединение ще искат и намаляване броя на депутатите в парламента. Сегашният им брой от 240 е твърде голям и харчи излишно от парите на данъкоплатците.

 

Като основен приоритет от БНО обаче посочват най-напред свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията, за да може властта изцяло да се подмени с качествени и честни хора. Георги Георгиев добави, че партията му ще се бори за нов Изборен закон.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
eee, stiga de
преди 4 години
0
Pak li tozi chalga-homoseksualist????
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени