БОМБА! Баневи ФАЛИРАХА! Развеждат се?! (Той люби секретарка, а тя - млад бабаит)

7066
02 Октомври 2014, 17:05


Олигархичното семейство на Николай и Евгения Баневи за пореден път дължи огромни суми на своите работници, научи HotArena.net.

 

Мълвата гласи, че само за охрана (на момчетата от фирма „Делта гард") милионерите дължат над 150 000 лева. Сумата се увеличавала с всеки изминал месец, защото плащанията били тотално замразени. Никой от богаташите не си правел труда дори да отиде на среща с гардовете, в чиито ръце е поверен животът и бизнесът им, пише в. „Уикенд“.

 

Напротив, стигнало се до там, че Николай Банев отклонявал всякакви разговори по мобилния телефон или пък обяснявал, че е на важна среща, от която чака нови сделки и инвестиции.

 

Чакането обаче бил поредния номер на милионера да не плаща. Семейството отдавана е известно със скъперничеството си, а брадатият чорбаджия дори си спечелил прозвището чичо Скрудж по аналог на едноименното филмче на „Дисни”, където главният герой - дъртият паток Скрудж, пести дори от невъзможни неща.

 

Банев наистина имал финансови проблеми, които се чудел как ще уреди. Отделно приятелите му го закачали, че е скъсал ластикака заради бедственото положение в завод „Полимери" в Девня.Акционерното дружество е обявено в несъстоятелност, но въпреки това интригите зад оградата му не спират.

 

Публична тайна е, че там са складирани взривоопасни вещества, режат се стари танкове, различни метали и сплави, които са сериозна заплаха за здравето на работниците.

 

Кметът на града Атанас Кузев отдавна е в тиха война с олигарха. Той е категоричен, че съществува опасност за живота и здравето на почти всички девинци. Допуска, че от началото на февруари до сега са преместени в нови танкове около 3 хилляди тона химикали.

 

Става въпрос за изключително токсичните и взривоопасни три-и дихлоретан, големи количества газ фреон и други вещества, открити в лабораториите към завода.

 

„Баневи се чудят как да спасят империята си. Всъщност, няма какво да спасяват, защото предимно разрушават. Събориха десетки индустриални постройки. Докато рушаха, изчезна 20 тона азбест, който е силно канцерогенен.

 

Следите му се губят, сякаш се е изпарил, а това няма как да стане. Подобно е положението и с трихлоретана, уж строго пазен в цистерни. Беше регистрирано изтичане на опасния химикал, а после всичко се покри. Така и не разбрахме спря ли теча или не. Веществото е силно запалимо и представлява риск не само за работещите.

 

Синдикът на „Полимери" Иван Балабанов отдавна алармира за редица опасности. Изпратили сме писма до РПУ Девня и до РИОСОВ Варна, но - глас в пустиня, няма никакъв отговор. Опасяваме се, че неправилното съхраняване на веществата ще стане причина за нова авария. Такава вече сме преживявали през 1986 г. Стана точно на 1 номеври, загинаха 20 души, ранените бяха десетки.

 

През 1998-а Банев взе завода. През 2011 г. без разрешение на общото събрание на „Полимери" част от сградите, призводствените инсталации и машини на компанията, на обща стойност около 25 милиона лева, бяха прехвърлени на новото дружество „Полимери инвест" със собственици Николай Банев и съпругата му Евгения.

 

Те апортираха активите и така придобиха контрол над цялата компания. Банева обясняваше, че ще строят голям нов завод за сода каустик и че е осигурена инвестиция от над 100 милиона евро. Повярвахме й, но месеци по-късно видяхме, че нищо не се прави. Напротив, ставаше все по-зле. Днес „Полимери" загива, а заплатите, разбира се, намаляват", коментират опарили се от бизнес уменията на скандалната фамилия.

 

Завод „Полимери" и ТЕЦ „Казанлък" са част от империята на новобогаташите. Управителят на охраната им Владимир Каменов е категоричен, че заплатите там се бавят вече повече от 4 месец и не е ясно дали някога ще бъдат получени.

 

Семейство Баневи пък било раздирано от всевъзможни проблеми, в това число и от любовен характер, разказват запознати с житието им.

 

Николай и Евгения отдавна не живеели щастливо като съпруг и съпруга, а всеки дърпал чергата към себе си. Усилено се мълви, че Банев кръшкал на законната си половинка със секретарката Зорница Илиева.

 

Тя пък се радвала на пълномощия, каквито нито една друга простосмъртна жена не би могла да си представи, че съществуват. От една страна получавала ласките на чорбаджията, от друга - колила и бесила в ТЕЦ-а и в завода. Единствено тя имала правото да организира бригади от работници, чиято ежедневна задача била да режат танкове за скраб. Парите от продаденото желязо би трябвало да бъдат отчитани в касата на Баневи, но съществувал теч, за който счетоводителите си затваряли очите.

 

Съпругата Евгения отдавна надушила за новата слабост на мъжа си, но като всяка умна и пресметлива дама решила да пасува. Къдрокосата фурия се опитвала да скътава бели пари за черни дни и да се презастрахова при евентуален развод по молба на Банев.

 

Тя знаела, че Николай е лесно влюбчив, защото навремето успяла с лекота да го отдели от предишната му съпруга - покойната поетеса Дочка Банева. Допускала, че съдбата рано или късно ще й върне за коварния номер и черпела с пълни шепи от живота.

 

Така се обзавела и с мъж, драстично по-млад от нея, който не смеел да оспорва нито една нейна дума. Левентът бил около 25-годишен, спортен тип и нямал вид на мъж, разбиращ от бизнес и финансови операции.За това пък се фръцкал с бицепси от почти 50 сантиметра.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени