Българската Коледа надмина 1 милион лева!

1000
26 Декември 2011, 14:00


 

На поредната Коледа българите се обединиха в помощ на децата на "Българската коледа".

 

Близо 500 хиляди лева бяха събрани по време на снощния благотворителен концерт, съобщиха от пресслужбата на президента Георги Първанов, който е патрон на проявата.

 
Общата сума надминава 1 милион лева, набрани чрез дарения по сметката на инициативата, кратките есемеси и обаждания на телефон 1117 и на фиксираните номера 0900 1117 и 09000 1117.
 
 
Над 100 български изпълнители подкрепиха децата на "Българската Коледа" в двучасовия спектакъл, излъчен на живо от Народния театър "Иван Вазов" - "Акага", Вики и Десо от "Мастило", хорът на Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", Детският хор на БНР, Кирил Маричков, Миро с Дивна и Криско, Данчо Караджов и "Сигнал", Мариана Попова, Дони и Нети, Борис Солтарийски, Ивана, Преслава, Андреа, Галена, Алисия, националният ансамбъл по художествена гимнастика.
 
 
Водещи на двучасовия спектакъл бяха вокалистката на група "Мастило" Виктория Терзийска и диджей Мартен Роберто. 
 
 
На страницата на кампанията в интернет е поместен списък с над 100 деца и около 30 болниците, които са подали заявки за подпомагане от "Българската Коледа".
 
 
Децата, които ще бъдат излекувани с парите от кампания, ще бъда избрани съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива. 
 
 
Кампанията продължава до 1 януари и всички хора с добри сърца могат да помогнат на болните децата, като изпратят sms или се обадят на номер 1117 за мобилните оператори или на 0 900 1117 за фиксираните номера. 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Emo
преди 6 години
-1
Е и винаги ми е било противно да гледам ехидната и мазна физиономия на Първанов ,сякаш той ги е събрал .Ако не са левчетата на измъчения народ нямаше да се събере нищо .Всеки може да подеме инициатива ,но парите ги дава народа , не Първанов.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени