Бързо вталяване за Нова година

1193
30 Декември 2011, 15:30


Ябълковата диета помага за регулиране на обмяната на веществата и за освобождаване от излишните килограми. Това обаче не става с магическа пръчка. Ябълковата, както и останалите монодиети (млечна, рибна, изварена, оризова), са добри основно като допълнение към рационалния режим на хранене.

 

 

Най-добре е да се прилагат разтоварващи  дни с ябълки. Това е особено  полезно след преяждане по празниците. За да има отслабващ ефект, е необходимо да се правят 1-2 разтоварващи дни в седмицата. Ако нямате нужда от отслабване, може да се прави 1 път на месец, тъй като тя е полезна при високо кръвно и за профилактика срещу атеросклероза.

 

 

Виаранти на менюто

 

1. През деня яжте само ябълки, при това колкото искате без ограничение. Задължително е да пиете много течности - минерална вода, билкови чайове.

 

 

2. За един ден трябва да изядете килограм и половина ябълки. При този вариант не трябва да се приемат никакви течности - достатъчни са тези, които се съдържат в ябълките. Менюто може да се разнообрази с печени ябълки на фурна /без захар/.

 

 

3. Ябълково-млечна диета. При нея на една ябълка се полага половин чаша айрян. Това се консумира 5-6 пъти през деня. Препоръчва се на бременни жени.

 

 

4. Ябълкова диета за една седмица. Използва се за отслабване или при проблеми с храносмилането.

 

- Първи ден - 1 кг. ябълки

 

 

- Втори ден - 1,5 кг. ябълки

 

 

- Трети ден - 2 кг. ябълки

 

 

- Четвърти ден - 2 кг. ябълки

 

 

- Пети ден- 1,5 кг.ябълки

 

 

- Шести ден - 1 кг. ябълки

 

 

Може да се пие чай - желателно зелен, но може и билков. Ако ви престърже, може да гризете от време на време черни сухари.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени