Цар Киро изгорил 1 милион в печката

3285
17 Юли 2011, 11:47


Легенди се носят за несметното богатство на цар Киро. Според една от тях той бил толкова заможен, че веднъж запалил 1 млн. лв. без да му мигне окото.

 

Състоянието си ромският тартор Кирил Рашков натрупал още по времето на комунизма, а в годините на демокрацията го умножил няколкократно.


По време на сватбата на един от принцовете в циганския клан, Цар Киро разказал на Нешо Нешев, солист в оркестър "Тракия", любопитна история за своето богатство.

 

По време на социализма в ромския му палат нахълтали два джипа с милиционери, за да го обискират. Претарашили целия замък, а един от тях по едно време забелязал, че посред лято е запалена печката.

 

Вдигнал капака й и ахнал – в пламъците горели долари и марки. В огъня имало валута на стойност 1 млн. лв., която ромският монарх подпалил, за да спаси кожата си, преразказва историята "Уикенд".

 

Цар Киро заработил първите си пари от търговия с балони. Натрупал солидна пачка, а после се насочил към други още по-доходоносни дейности.Баба му е била циганска царица, а според слуховете приживе закопала имане - между 100 и 200 кг. злато. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени