Чалга клубове режат хонорарите на фолкаджийките наполовина

4174
25 Септември 2016, 10:12


От новия сезон собственици на чалга клубове в столицата и провинцията са решили да орежат драстично хонорарите на фолк певиците, научи HotArena.

Заради кризата известни дискотеки вече ще плащат наполовината на цените обявени от чалга дивите.
 
Мнозина открай време са на мнение, че хонорари от типа на 3-4 до 6 бона са прекалено много за необразовани кръчмарки, които пеят едва по 1 час на изявите си. 
 
Предвид ниската посещаемост напослесък, кръчмите не могли да избият разходите си и предпочитали да плащат на някой диджей, отколкото да са на загуба.  
 
Топ имена като Преслава и Галена също ще се принудят да пеят вместо за 6 бона за 3. 
 
"Фолкаджийките ще пеят и за 1500 лева, ако никой не им дава повече. Просто са научени до живеят на широко. Ако не искат - ще си стоят вкъщи", категорични са в социалната мрежа. 
 
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Митко
Преди 1 година
0
Поредната глупост! Едни мой познати звъняха за частно парти (сватба) да питат колко пари ще вземат Галена и Преслава заедно и им казаха па 14 бона и за двете, съответно всяка взимала по 7. След това звъняха на познати в русенска дискотека, за да ги питат дали не са ги метнали от Пайнер и те им отвърнаха,че по 7 си взимат твърдо и няма как да свалят дори на тях, които ги канят често. Само за лятото казаха, че Галена дори пеела с 500 лв. повече. Но от семтември са пак на 7 хиляди. Така че това е поредната глупост, съчинена ат вас по незнайни причини. В крайна сметка моите приятели решиха, че им е скъпо и за двете и викнаха само Галена, която пък е бременна , но 7 бона кой ще откаже..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
а
Преди 1 година
0
Орязват и дажбата на Митко Пайнера така най-вече. Много ясно иначе, че им е по-изгодно да поканят диджей, а и музиката е по-разнообразна, но и дискотеките или диджеите би трябвало да си плащат за да въртят популярните песни на известните изпълнители, защото хората правят музика, плащат за музика, текст, аранжимент, ротации, клип и популяризиране, а после някой отива и я пуска и си привлича с тяхната музика хора в дискотеките, без даже да има нужда да ги кани. На известните изпълнители би трябвало да им се плаща за въртене на песните им в дискотеките.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени