Цигов чарк - подарете си незабравима почивка в Родопите

839
27 Май 2017, 15:42


Планирате ли вече почивката си през лятото? Ако все още се колебаете къде да я прекарате, просто отворете картата на България и погледнете надолу – на юг. Към величествените Родопи. Да, само един поглед няма да ви бъде достатъчен, за да се полюбувате на впечатляващите гледки, разкриващи се от високите планински върхове, нито ще можете да вдишате чистия планински въздух. Но ще можете да потърсите своето местенце – в сърцето на планината.

А в случай че не сте успели да го съзрете, отправете поглед към Западните Родопи, към язовир Батак. Там се намира курортен комплекс Цигов чарк. Защо именно там? Защото почивката в планината може да бъде едно незабравимо преживяване, а Цигов чарк – и по-конкретно хотел Каталина - е мястото, което ще ви осигури не само уют в студените планински вечери, но и всички удобства, от които имате нужда за една незабравима почивка.

Ако решите да посетите мястото, трябва да сте наясно, че Цигов чарк е разположен на западния бряг на язовир Батак. Това е един от най-големите язовири в страната. Когато попаднете тук, ще се озовете на едно приказно място – безкраен язовир, заобиколен от гъсти гори и заоблени била. В средата на язовира се намира малко островче, обрасло с растителност.

Именно в курортен комплекс Цигов чарк можете да се възползвате от всички забавления, които се предлагат: риболов, водни спортове, плаване с яхта. Удоволствия тук няма да ви липсват. Вечерта пък можете да се отдадете на почивка, можете да погледате залязващото слънце на брега на големия „Батак“, отпивайки малки глътки от горещата чаша чай.

Възможно е обаче това да не ви стига. Да имате нужда да изживеете нещо по-различно – да се полюбувате на планината, да се порадвате на цъфналите горските цветя, да изкачите някой връх,а след това уморено да приседнете на някоя полянка в подножието му… Ако е така, отправете се към връх Голяма Сютка – третият по височина в Родопите. За да го направите обаче, трябва да сте наясно, че теренът е на места е труднопроходим, а денивелацията - голяма. Но изкачването си заслужава. Тук можете да видите диви прасета и кошути (или поне следи от тях), а току-виж изпод клоните на някое старо дърво изникне рядко срещания в природата (но характерен за региона) глухар.

А след дългия уморителен ден, след като сте прекарали часове наред в походи, преминали сте няколко полянки, прекосили сте вековни гори и сте се изкачилипо близките възвишения, вероятно просто ще имате нужда от комфорт и време за почивка. Именно това ще можете да намерите в Цигов чарк. Тук ще откриете множество хотели и семейни къщи. Един от тях е комплекс Каталина, който ще ви осигури така необходимия ви уют.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени