Цветан Василев и новите кредитни милионери

1694
02 Юли 2014, 13:44


Няколко фирми е „облагодетелствал“ Цветан Василев благодарение на поста си като председател на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка. Банкерът е раздавал на фирми, свързани с него, където управители са били негови служители, кредити на стойности от десетки милиони, стана ясно от разкрития на вестник Капитал.

 

Всичко това завари финансиста в чужбина и все още не е ясно, завърнал ли се е той в България и образувано ли е вече производство в прокуратурата, писа stanimira.info.

 

При всички случай, станалото е шокиращо най-малкото, защото стотици милиони от влогове на клиенти на банката, са били  кредитирани на фирми, които по никакъв начин не могат да ги обезпечат. Въпросните фирми нямат дори регистриран персонал, нито са подавали годишен финансов отчет. Неясно е и какво производство са финансирали с кредитите си за десетки милиони лева.

 

Най-големият въпрос обаче остава – има ли опасност за вложителите на банката, при положение и че кредитната експозиция на банката (общия капитал, отдаден по кредити) надвишава многократно позволената стойност от 25% капитала на банката?

 

Нямам влог в тази банка, но като ползвател на услугите на две други, съм силно обезпокоена. Този случай е прецедент, доказващ че у нас каквито и правила и закони да съществуват за сочената за „стабилна“ банкова система, всички могат да бъдат прескочени, заради човешкия, или по-скоро корупционния човешки фактор. Ще следя случая с интерес.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Аз
преди 3 години
0
В сайт за клюки, пишете поръчкови политически статии, повече от очебийно е!!! Не ви ли е срам, а не, парата изпарява срама.... Смешници
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени