Да дадем шанс на Алекс да оздравее чрез картините си

1698
16 Март 2013, 13:00


16-годишният Алекс има една голяма страст – да рисува. За щастие, здравословното му състояние му позволява да следва страстта си. Но тийнейджърът има и много други мечти, които не може да изпълни – защото не може да се изправи на крака.

 

За Александър Ангелов HotArena.net научава от Съюза на колекционерите в България, които съобщават за изложбата на Алекс с благотворителна цел. Тя се състоя преди месец в галерия „ЛИК“, където всяка негова картина се оценяваше на 100 лева, научаваме от един от членовете на Съюза Светльо Кантарджиев. Парите се събират за лечение в Израел – за да се изправи Алекс на крака.

 

Всъщност до 7-годишна възраст Александър е едно здраво и жизнено дете. Проблемите започват след това, когато родителите му забелязват нещо странно в походката му. Оказва се, че проблемът е и неврологичен. Правят му операция на Ахилесовите сухожилия, но след нея Алекс се влошава, а по-късно вече дори не може да се изправи на крака. Така е от 2005 година, когато запоследно стъпва на земята.

 

В България не може да бъде приложено никакво лечение на Алекс и така родителите се свързват с клиника в Израел, където резултатите са обещаващи. Цялото лечение обаче е много скъпо и непосилно за едно средностатистическо българско семейство.


Родителите набират средства чрез приятели, благодетели, а Алекс го прави чрез картините си. Той рисува прекрасни пейзажи, които чрез галерия „ЛИК“ могат да му помогнат да оздравее. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени