Да направим ли всички паметници у нас В КРАК С ВРЕМЕТО?

3842
20 Юни 2011, 13:12


Редакторска плесница

 

 

Дали Паметникът на Света София ще бъде изрисуван като Батман, или братушките от монумента на Съветската армия ще са новите Семейство Симпсънс – не е толкова важно. Идеята е да сме „В крак с времето”, по мъдрия съвет на гуруто на графитоманите – незнайния народен творец, преобразил Паметника на Съветската армия.

 

 

Супермен и приятели заедно в Съветската армия

 

 

Преди два дни София осъмна с нова придобивка – Паметникът на Съветската армия, оцветен като комикс. Скулптурите в основата на паметника, символ на братството ни с Русия, бяха преобразени като Супермен, Джокера и Дядо Мраз на фона на американското знаме. Анонимният графитоман бе изписал най-отдолу целомъдрено „В крак с времето”. И докато български и западни медии се радваха на оригиналната идея, руснаците се смръщиха обидени.

 

 

Властите пък издирват „варварина” по снимка, за да го накарат собственоръчно да унищожи творбата си. А във Фейсбук и другите социални мрежи форумци издигнаха художника в култ, дори американци вече го наричат новия Банкси – прочулия се в цял свят графитоман.

 

 

Защо да няма Фейсбук паметник?

 

 

Като ще сме В КРАК С ВРЕМЕТО, не е ли редно да имаме Паметник на Фейсбук? Заради огромния му принос в приобщаването към други нации, заради промяната в социалния статус на милиони българи, Фейсбук заслужава да има място в архитектурната история на България. И за да не вкарваме в разход Общината, имаме идея! Руският паметник чудесно би се вписал като Паметника на Фейсбук. По-долу в колажа ще видите колко добре би изглеждал с лика на Марк Зукърбърг, според HotArena.net.

 

 

Бузлуджа отива при Apple

 

 

Уникалната архитектура на Паметника на Бузлуджа идеално би паснала за модел на новата сграда на Apple. Проектанти отдавна си блъскат главите как да изглежда бизнес сградата на американската корпорация. Блогъри им предложиха да бъде конструирана като летяща чиния, мислейки, че са открили „топлата вода”.

 

 

Драги, ние отдавна сме открили Америка. Паметникът на Бузлуджа и извънземният елемент са наша идея. (Виж приликата в Галерията) Но за каузата можем да я предоставим на Apple – да видят, че и ние сме хора.

 

 

Сега като се замислим Паметникът на Шипка също трябва да претърпи промени, за да е в крак с модата. Как да изглежда той – очакваме от вас, нашите читатели, да дадете идеи в коментарите по-долу.

 

П.П. Разбира се ние уважаваме историята на България и тази публикация я приемете с нужната доза чувство за хумор:)

 

 

Стела Йорданова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
xxx
преди 7 години
0
От гледна точка на изкуството това е една много добре направена поп-арт инсталация-надграждане над известен паметник. От морална гледна точка това обаче е вандалски акт,углавно престъпление и подигравка с историята.Историята не е добра,не е лоша, не е черно-бяла или цветна. Тя е просто история и трябва да се приеме такава каквато е. Не може да се подиграваш с един исторически паметник-не можеш и да отричаш безспорният принос на СССР в освобождаването на света от нацизма и фашизма. Моите уважения към всеки художник,но има много други места подходящи за графити или други подобни проекти. Всичко останало е оскверняване на една светиня.Да паметника трябва да остане,както и Альошата в Пловдив и Бузлуджа-руският народ е дал живота на милионни млади хора,за да спаси света от ужасите на фашизма. Какво става след това е въпрос на оценка от историята.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
icotanev
преди 7 години
0
много добре е направено но е пална простащина.не е редно да се гаврим с паметниците. никъде по света го няма това
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени