Да разпънеш вагина на кръст – начин да шамаросаш обществото!

2079
07 Април 2011, 18:28


 

Художникът Аркадиуш Жабовски е ексцентрик. Като човек, който неволно е привлечен от скандалите, този път той ни сюрпризира с картина, на която е изобразена разпъната на кръст вагина. Необикновената творба може да се види в град Пловдив и според самия автор тя е напът да вдигне във въздуха Българската православна църква с гръм и трясък.

 

Преди да сте ни обявили за Сатана заради нескритата ни симпатия към Жабовски, държим да отбележим, че артистът няма нищо против Бог, а срещу църквата и дяволите в расо, които се возят в скъпи коли, носят маркови часовници и показват как те самите живеят против канона на Библията.

 

Жабовски е отличен познавач на Книгата на книгите. Посветил е 15 години от живота си за нейното изучаване. Бил готов да стане свещеник, но в един момент се отказал. Разбрал, че истината е изопачена и дори започнал да се съмнява, че Господ съществува. Преодолял тази криза и изведнъж усетил огромна празнота.

 

Започнах да рисувам обикновени натюрморти, пейзажи и дойдох в България, защото в Полша няма слънце, а тук има. Майка ми е българка“, споделя художникът пред пловдивския сайт podtepeto.com.

 

Но преди няколко месеца, точно преди Нова година, Жабовски усетил, че вече е дошло времето да покаже истинско изкуство. Тогава ексцентрикът показа лицето на злото с памперс с кръв и бутилка със сперма. Обществото не го разбра и каза, че това не е изкуство, а „кошмар“. Никой не чу автора, когато той каза, че не е задължително изкуството да е красиво – важно е то да отвори очите на хората и да им покаже неприемливите неща, които вече ги имаме за съвсем нормални.

 

Скандалният артист твърди, че не се опитва да привлече внимание. Не иска слава и пари. Това е и причината картините му да са безбожно скъпи – той иска да е сигурен, че никой не може да си ги позволи.

 

Разочарован е от факта, че свещениците не помагат, не обединяват народа. Хората са в безизходица и църквата вместо да им вдъхва сили и надежда, гледа единствено как "да монетизира дейността си". Прибира парите на вярващите, а после плюе по Ванга и Дънов. А може би последните просто са били изпратени на земята от Бог с някаква висша мисия.

 

Свещениците вървят срещу Господ. Опитайте се например да си представите, че Исус се вози в скъп Мерцедес. Не можете, нали?“, пита риторично Жабовски.

 

Чрез всички свои творби Аркадиуш се опитва да шамароса обществото, за да го събуди от дълбок зимен сън. Съвсем друг е въпросът, че трудно отваря очите на ония, които уютно са заспали, слушайки литургията на един от многото собственици на БМВ-та, Ролекси и палати.

 

Ани Милова 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1
преди 7 години
0
Комплексар!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Юстас
преди 7 години
0
Този Жабовски е толкова художник колкото пикаещо хлапе по снега.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Gro
преди 7 години
0
Сега вагина на кръст - утре пенис за главен мюфтия :)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени