Дафовска продава хотела си заради кредити

2323
08 Януари 2012, 12:45


 

Единствената ни олимпийска шампионка в зимен спорт Екатерина Дафовска е обявила за продан хотела си в Пампорово, който носи нейното име. Спортистката построи сградата преди пет години.

 

Откакто заради контузия в ръката прекрати активната си кариера през 2006 г, Дафовска стана хотелиерка. Партньор в семейния бизнес е съпругът й Николай. Биатлонистката пък лично се грижи за менюто, но и често влиза в ролята на камериерка по време на летния сезон.

 

Отнчало туристите идвали с тълпи. След което обаче се отдръпнали заради кризата. Отливът на приходи затруднил и обслужването на кредита, който олимпийската шампионка теглила, за да вдигне хотела си.

 

"Построихме го за 8 месеца, но моите лични спестявания не стигнаха да го завършим. Затова трябваше да тегля от банката. Ако се появи купувач, който да предложи добри пари, въобще няма да се чудим", готова е да се раздели на мига с хотела си Катя.


С част от сумата тя ще покани задълженията си към банката. А с другата може да вдигне и нов хотел – или в родния си Чепеларе, или в Самоков.


Хотелът е с 55 стаи, лоби бар, парна баня, джакузи, масаж, складове и офиси. Освен това на партера има и 4 магазина, които се отдават под наем. Сега шампионката била готови да се раздели с хотела и срещу 2 млн. евро.




Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени