Данъчни пак погнаха бг звездите! Криско отново на пангара

2654
29 Октомври 2014, 15:23


Кристиан Талев и Лили Иванова са ветерани в укриване на данъци, твърдят запознати от счетоводния бранш

 

Данъчните отново са по петите на звездите. Пръв в списъка на Агенцията пак е Кристиан Талев-Криско, който от началото на годината си има проблеми след анонимен сигнал за укриване на данъци.

 

Според слуховете рапърът криел участия, за да не декларира сумите от тях, а те не са никак малко. Официалният хонорар на звездата е 3500 лева. Това е доста по-ниска сума от хонорара на фолк певицата Преслава, например, която прибира по 7000 на вечер. Само че за Криско тези пари са чисти – нито минават през касов апарат, нито някой знае за тях. Така с 20-те си участия месечно, говорим за укрити близо половин милион лева, твърдят запознати.

 

„Счетоводителят ми е виновен“

 

Криско далеч не е първият, който пробва тази практика, като оказва се – в музикалния бранш е най-често срещана.

 

Най-голям скандал преди години се беше завъртял около примата Лили Иванова. Според данъчните динозавърката на българската естрада е укрила над 500 000 лева – точно колкото и Криско. Още тогава обаче певицата се оправда с некачествените счетоводни услуги на служителя си, когото по-късно уволни. Лили бе категорична, че никога не би си позволила да укрие доходи. Просто специалистът, когото наела от известна счетоводна къща в София, пропуснал да й каже да ги плати.

 

После обаче се оказа, че Иванова се облажила и с апартамент над 100 квадрата, купен за жълти стотинки през 2001 г., заради което също можеше да отнесе солидна глоба от НАП. Но дали това се случи, историята мълчи, защото скандалът бързо отшумя.

 

За бога, братя, регистрирайте се!

 

В крайна сметка, по съвет на експерти от известна счетоводна фирма, Лили се зае с регистрация на фирма и бързо се превърна в бизнес дама. Тя излезе „на светло“ с „ЛИ 1“, за да няма вече подобни недоразумения и коректно да си декларира приходите.

 

Май би било добре и Криско да вземе пример от нея и да регистрира фирма, която да му напомня, че има дълг към държавата…

 

„Кристиан Талев и Лили Иванова са само капка в морето. Масово в музикалния бранш се укриват данъци и в много от случаите артистите наистина не знаят какво трябва да декларират, защото не ползват счетоводни услуги. Ако се консултират със специалисти, няма да си имат проблеми. Друг е въпросът, че много от родните звезди го правят умишлено, за да си спестят пари. Това са все хора с възможности, за сметка на обикновения данъкоплатец“, обяснява управител на счетоводна къща в София.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени