Дарина Павлова строи гигантски спа комплекс в съдружие с Кълвача! (2000 виетнамци работят за милиардерската вдовица)

3590
11 Юни 2015, 16:00


Вдовицата на основателя на „Мултигруп“ Илия Павлов – Дарина, се е завърнала у нас не за да журира в „България търси талант“ за жълти стотинки, а за да реализира гигантски бизнес проект, разбра HotArena!

 

Амбициозната бивша актриса предвижда построяването на огромен спа и развлекателен комплекс в близост до родния си град Казанлък, който ще бъде реализиран в съдружие с мастития старозагорски бизнесмен Стойчо Кълвачев – Кълвача. Съоръжението ще бъде построено в близост до стария плаж на Казанлък, където сега се издига аквапарк „Уотърленд“, пише „Всеки ден“.

 

Комплексът ще конкурира добилите вече популярност „Катарино“ край Банско и „Милениум“ до Павел баня, а проектът е щял да бъде изграден в характерен далекоизточен стил. На площ около 200 дка. ще бъде създадено копие на виетнамския курорт „Анантара Муи Не“, чак до изкуствените езера и десетките едноетажни постройки от дърво и камък.

 

Предвижда се използването на изцяло азиатско ноу-хау, като близо 2000 работници и специалисти от Виетнам вече са подписали предварителни договори и очакват входните си визи за България, за да стартират проекта в средата на лятото.

 

Партньорът на Дарина Стойчо Кълвачев, собственик на митичната „Кълвача груп“, е един от най-богатите бизнесмени в региона, като състоянието му се изчислява от различни източници на не по-малко от 60 млн. лева. През 2008-а баровецът закупи старото царско летище край село Овощник заедно с прилежащите му земи и го реновира основно.

 

Изгради хеликоптерна площадка и школа по парашутизъм, но 5 години по-късно начинанието фалира и съоръжението беше продадено от съдия-изпълнител. Кълвача обаче остана собственик на многобройни имоти край Казанлък, където Дарина Павлова ще инвестира в построяването на ултрамодерния спа комплекс.

 

Мадам Мулти, която щеше да се връща в Рим веднага след финала на „България търси талант“, изненадващо цъфна в родния си град във вторник. Тя пропусна събирането на класа си предишния уикенд, но побърза да се срещне с кмета Галина Стоянова.

 

Близки до Дарина твърдят, че рандевуто в Казанлък е било по повод крупната инвестиция на милиардершата, а Празникът на розата и Фестивалът на виното в града са били само удобен повод.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени