Дарина Павлова тънела в мизерия, сглобявала автомати в завод „Арсенал“

3027
26 Май 2017, 14:12


В навечерието на 54-тия си рожден ден Дарина Павлова намира мястото си в списъка с най-богатите българки. Детските години и младостта й минават обаче под знака на бедността, научи HotArena.

Вдовицата на Илия Павлов е родена в Казанлък, а когато проговаря, разбира, че е осиновена. Нейните небиологични родители са работници в оръжейната фабрика „Арсенал“, а истинските си родители Дарина не пожелава да търси никога. Едва 16-годишна остава полусирак, след като майка й си отива от скоротечна болест.

Мечтата на Дарина е да стане балерина, но баща й не успява да задели достатъчно пари, за да плаща такса в местната школа. След като завършва средното си образование Павлова започва работа като обща работничка в цех, където се сглобяват част от изделията, съставляващи части от автомата. Само след няколко месеца Дарина успява да спести достатъчно и да замине за София, където вече е приета във ВИТИЗ.

Връща се в родния си град, само да изпрати баща си от света на живите, като в последните му мигове ангажира три помощнички да се грижат за него, пише „Ретро“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени