Дарина Сарелска къса с телевизията, след като я разкараха от шефското й място в новините

1665
18 Август 2017, 15:00


Дарина Сарелска най-вероятно ще скъса с телевизията, след като миналата седмица стана ясно, че вече не е шеф на новините в Нова. В същото време Васил Иванов се готви за рестарт на кариерата си. Той ще прави разследвания в Канал 3.

Цели 4 месеца бяха нужни на Нова тв, за да се раздели със Сарелска. Точно толкова време мина от обвинението на Васил Иванов в цензура до деня, в който бе официално съобщено, че тя вече няма място в новините на телевизията. Запознати твърдят, че в медията първоначално имали намерение да изчистят имиджа й с мощна пиар кампания. Тя обаче не дала резултат и в крайна сметка било решено, че Сарелска няма вече няма място в Нова. В момента с работата й се занимава Силва Зурлева, която е в Борда на директорите на медиата. Сарелска все още се води на работа, но е в отпуск. Очаква се, след като той изтече, да си събере багажа и да си тръгне завинаги.

Проверка на „Уикенд” показа, че Сарелска трудно ще намери работа в другата голяма телевизия. Хора от Би Ти Ви категорично отсякоха пред вестника, че пътят й назад към тяхната медия е отрязан завинаги. Журналистката от Златоград беше на ръководна позиция там години наред, но се премести при конкуренцията през 2013-а. Поне засега никой в Би Ти Ви не е склонен за забрави тази измяна и да приеме обратно „блудната дъщеря”. Сложно за нея би било да започне работа и в БНТ, макар че някои вече изказаха предположения, че ще отиде именно там.

С
амата журналистка намекна, че има по-различни творчески планове. Доста интересни й били проектите, свързани с просвета. Много от колегите й разчетоха това като намерение да се прехвърли в неправителствения сектор, където има широко поле за действие, особено в областта на образованието и интеграцията на малцинствата. Родният на Сарелска Златоград е с преобладаващо помашко население и тя най-вероятно е запозната отблизо с проблемите на неговите представители и свободните ниши, в които би могла да развие дейност.

Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShop


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени