Деверът на Цвети Пиронкова — перач на пари

2819
01 Септември 2016, 10:36Невероятен скандал избухна в семейството на Цвети Пиронкова. Оказа се, че собственият й девер Николай Мирчев е участвал в престъпна схема за пране на пари и е замесен в над превъртането на над 5 милиона долара, научи HotArena.

Мирчев е имал повдигнати обвинения, но поради молба от „високо място” името му не става публично достояние. Причината за това е опитът да се избегне всякакъв скандал около името на Цвети Пиронкова.

Шеф на схемата е бившият банкер Красимир Калинкин, но Мирчев е дясната му ръка. Двамата са изпрали над 5 млн. долара, чрез фиктивни договори с чужди клиенти.

В дома на Калинкин са открити основните доказателства, но и Мирчев не е съвсем чист. Именно той е вторият човек след банкера и единствен имащ правото да се разпорежда със сметките.

Повод да се забърка в схемите на Калинкин са тежки финансови проблеми, но наред с това, Мирчев също така е и осигурил и една от фирмите, през които минават преводите, пише "България днес".

През 2015 година той моли свой познат бизнесмен от Пловдив за услуга — иска пълномощно, за да получи пари от клиент през негова фирма. Тъй като дружеството не е действащо, предприемачът дал пълномощното и му услужил.

След няколко месеца обаче двамата се скарали заради невърнат заем от Мирчев. Именно тогава бизнесменът решил да провери какво се случва с пълномощното, което е издал и изпаднал в ужас.

Проверката показала, че той е открил две сметки в различни банки, през които всеки месец преминават огромни суми пари с неясен произход.


Мъжът е шокиран от откритието и подава сигнал в полицията. При разпита му е установено, че до тогава полицаите нямали никаква представа за действащата перачница за пари.

В хода на разследването е установено, че е замесено и трето лице. Неговото име обаче не се споменава и се знае единствено, че е компютърен специалист, който работи на летище София.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени