Диета на ръка гарантира правилните порции (Ето я схемата)

2025
02 Февруари 2014, 15:00


Диетолози стигнаха до извода, че определянето на големината на порциите храна, които приемаме, с помощта на собствената ни ръка, е най — правилния начин да не преяждаме. Това ще ни предпази от наднормено тегло, видя HotArena.net.

 

Консумираното от нас месо трябва да е голямо колкото дланта ни. Всички сладки неща, тестените изделия и плодовете трябва да са големи колкото добре стиснатия ни юмрук. Пастата трябва да е колкото предната част на юмрука ни.

 

При мазнините трябва да внимаваме колко масло да намажем на филийката си. Достатъчно е да е колкото горната фаланга на показалеца ни. Сиренето пък трябва да е голямо колкото два наши пръста. Тези, които обичат да пият чая и кафето си подсладени, трябва да си слагат толкова, захар колкото се побира на първата фаланга на показалеца им. Приетият шоколад трябва да е голям не повече от два пръста.

 

Любителите на компютрите пък лесно може да запомнят какво количество храна, съизмеримо с елементите на настолния ни компютър, могат да приемат.

 

Според диетоложката Кейтлийн Зелман палачинките, които консумираме, трябва да са с дебелина на компактдиск. Мишката на компютъра е мерило за картофа, който може да изпечем или сварим. Майонезата, която може да консумираме веднъж седмично, е колкото чип за покер, а полагаемата ни се порция пуканки може да е голяма колкото топка за бейзбол.

 

Сравнявайки количеството храна, която консумираме, със собствените си ръце или любими предмети би ни ограничило да се тъпчем с прекомерно голямо количество и би ни спестило много ядове на тема излишни килограми.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени