Дизайнерът на звездите сложи хайвер на Венера (Уникални кадри)

3141
14 Май 2017, 12:39


Борче Ристовски – дизайнерът на звездите, сложи черен хайвер по тялото на богинята Венера на Тициан и преиправя най-известните световни картини и скулптори в стилистиката на попарта, видя HotArena.

Той признава, че това е негово хоби, а прозиведенията, които е направил поредния повод за гордост. „По този начин се разтоварва. Това, което направих с тези склуптори бе да им дам един поглед през признама на съвременния свят. Получи се нещо много интересно и наблюдавам, че е изключително интересно на хората“, разкри пред „Телеграф“ Ристовски.

Той е всеизвестен с факта, че не обича медийния шум около себе си и не обича да дава интервюта, а енергията и посланията си изразява чрез колекциите си от дрехи и хобито си- преправянето на склуптори. Ристовски е завършил моден дизайн в Националната художествена академия и всичко свързано с изкуството го докосва пряко.

Както в модата, така и в почивката си Борче разчита на убийствения усет към детайла и свръхчовешкото търпениена часове ръчен труд. Силните внушения на тези попарт склуптури, които той реално рециклира , внушавайки нов прочит и послание , идват от синкретичното комбиниране на религиозни, историчеки, културни и попкултурни символи. Венера с хайвер, Мислителят преобразен на тъжен Мики Маус и Статуята на свободата със самолет в ръка са само част от иновативните виждания на Ристовски.

„Опитах да покажа проблемите на днешния ден, чрез склуптури, останали във времето“, разкрива още Борче , но за момента не обмисля да прави изложба на уникалните произведения. „Имах няколко предложения вече, но това го правя за собствено удоволствие и вид релакс. Да искам хората да се докоснат до един по-различен поглед върху изкуството, но за момента не обмислям изложба“, категоричен е дизайнерът, който и в работата си с тоалети не ги показва япо ревюта, но всеки знае и малките детайли в колекциите му.

С умна ирония склуптурите отстрелват корпократската реалност, пасивната агресия на религията, обслужвани услужливо от човешката глупост и поставят въпросителна върху все по-бинарния ни свят. За момента Ристовски не смята да продава нито едно от своите прозиведения. „Много са ми ценни и правени от сърце. Не съм се замислял по въпроса да ги продавам, въпреки, че са ме питали. Но не, това е хоби и не бих ги продал“, завършва с усмивка Ристовски.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени