Джаки Кенеди искала среща с Ванга (Ето защо тайните служби я провалят)

3755
05 Март 2016, 13:00Джаки Кенеди и баба Ванга почти са се срещнали преди няколко години, но заради намесата на тайните служби на България и Югославия виждането им се провалило. По времето, когато е омъжена за Аристотел Онасис Джаки Кенеди искала много да се срещне с българската пророчица, но за жалост двете никога не успели да се видят, научи HotArena.


През 1968 година вдовицата на Джон Кенеди се омъжва за Аристотел Онасис, но бракът им не е щастлив. Той предпочита да прекарва времето си из частните си острови с любимата си Мария Калас, а Джаки Кенеди се забавлява в Атина.


Именно там по време на светски прием се среща с български лекар от Несебър, който й разказва за Ванга. Иначе студената президентска съпруга изразява горещо желание да се срещне с петричкия феномен.


Госпожа Кенеди—Онасис много искала да се срещне с Ванга, за да научи подробности за смъртта на мъжа си. Тайните служби на България и бивша Югославия, с помощ от американските си колеги обаче провалят срещата.


Близки до пророчицата твърдят, че тя казва: Няма да се видим с жената на президента, не се трудете, по повод на организираната среща между нея и съпругата на Кенеди. Провалът дошъл най-вече заради страх на срещата да не излезе строго пазена от американците тайна, което би отворило работата на балканските агенти да се обясняват пред чуждия лагер, а и пред Москва.

Все пак приближените до Джаки я посъветвали да не ходи в Петрич, тъй като България е управлявана от комунистите, а по-скоро да посети Ванга в родната й Струмица. Струмица е в пределите на югославската република Македония, пише „Уикенд”.


Но по онова време в края на 60-те и началото на 70-те години нищо не става без знанието на Държавна сигурност—както у нас, така и в Белград. А Ванга вече се води на отчет от службите и е следена изкъсо.

Наложило се югославските и българските тайни служби да заработят заедно и да си сътрудничат, въпреки че отношенията им са направо мразовити. Българските спецслужби се заемат с организиране на пътуването на Ванга до Македония, но в София надделява страха, че като отиде пророчицата в родния си град, ще остане там и югославските служби няма да я пуснат да се върне в Петрич.

Ванга е смятана за български „национален капитал”. От Белград уверяват, че ще съдействат за нормалното протичане на посещението на Ванга в Струмица, но външни фактори се намесват.

До ушите на американското разузнаване стига слухът, че има готвена среща между българската пророчица и Джаки Кенеди. Някои смятат, че именно американците провалят срещата, въпреки преговорите между двете страни.

Други са на мнение, че страхът на властите в София и на Държавна сигурност е прекалено голям и това е причината за провала. Трети пък винят за това белградските агенти.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени