Дни преди покушението: Косьо Самоковеца ухажвал Цеци с тракийска диадема

4901
18 Август 2014, 13:02


Донжуанът на подземния ни свят Константин Димитров – Самоковеца е подмамил в леглото си манекенката Цеци Красимирова с подаръци като за богиня, научи HotArena.net.

 

Пред „Всеки ден“ запознат с делата на разстреляния през 2003 г. контрабандист разкри, че дни преди атентата в Амстердам мафиотът е ухажвал пищната брюнетка с уникална тракийска диадема.

 

Антиката, която по оценка на специалисти струвала не по-малко от 15 хил. евро, влязла в колекцията с бижута на Цеци буквално два дни преди фаталния 6 декември, когато куршумът на наемния убиец пръсна черепа на емблематичния за българския преход бизнесмен.

 

„Красимирова, която днес бръмчи със старото си гадже Георги Иванов – Гонзо, все още пази подаръка, беше много влюбена в Косьо, отсече информаторът ни. Оказа се, че подаръкът й гази закона, тъй като тракийската диадема била част от съкровище, което е културен паметник и като такъв се води абсолютна държавна собственост.

 

Приживе Косьо Самоковеца се смяташе за един от най-големите контрабандисти на Балканите. Мафиотът, който израсна от обикновен портиер в хотел „Рила“ на Боровец до върховете на престъпната пирамида, е внасял и изнасял буквално всичко, което може да се транспортира.

 

Благодарение на връзки в партийните централи в началото на второто хилядолетие бизнесменът от Самоков е въртял бизнес и с антики. Именно с връзките си в средите на иманярите човекът на ВИС е успял да се докопа до древното бижу, което впоследствие подарил на възлюбената си Цеци.

 

Константин Димитров е един от малкото топ мафиоти, чиято „кариера“ в подземни свят не върви по обичайната матрица – бияч – мафиот средна ръка – бос. Косьо започва от нулата и стига до бандитския Олимп благодарение на Георги Илиев, който през 1992-1993 г. все още е в сянката на брат си Васил във ВИС. Интересното е, че самият Васил Илиев не харесвал красавеца на двайсет и малко години, затова го наричал „лигльото“.

 

След 2000 г. Самоковеца държи 90% от контрабандните канали, като вече яко е затънал и в наркотиците – внася кокаин от Холандия, а трафикът е маскиран като внос на цветя. Именно в „ниската земя“ води и топманекенката Цеци Красимирова. На 6 декември на площад „Дам“ на пъпа на Амстердам килър му пуска куршум в главата малко преди влюбените влязат в магазин за бижута.

 

При стрелбата от рикошет е ранена и Цеца от Мездра, но пластична операция заличава тежкия спомен от последния й ден с Константин Димитров.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени