До 70% паднаха рекламните кампании у нас

649
25 Февруари 2013, 11:35


От 50 до 70 процента са паднали рекламните кампании у нас. Още в началото на кризата рекламните агенции бяха едни от най-пострадалите и макар изходът от стагнацията да наближава, фирмите са все още твърде предпазливи. Те се страхуват да вложат средства в реклама, считайки го за излишен харч.

 

Това обаче е много погрешно и вреди не само на рекламния бранш, но и на самите клиенти. Експерти от цял свят напомнят, че рекламата е най-добрият подход за борба с кризата.

 

Във време на финансова стагнация рекламата може да е сламката, която да изкара фирмата от блатото. Доказано е, че вложените средства винаги се възвръщат, макар и неведнага.

 

За съжаление, много родни фирми бягат от подобни инвестиции и ползват стандартния подход при криза – намаляване на разходите до минимум, намаляване на заплатите и дори съкращаване на кадри.

 

Липсата на рекламни кампании хлопна кепенците на много рекламни агенции още в зората на кризата. В края на 2007 година една от най-големите и влиятелни рекламни и модни агенции „Джей Моделс“ обяви фалит. Проблемите в рекламния бизнес съвпаднаха с тези в модния бранш и фирмата нямаше друг избор освен да прекрати дейността си. След това още много други големи и малки агенции последваха съдбата й. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени