Драма! Съдът отказа детето на Чочо Попйорданов да носи фамилията му (Вижте скандалната причина)

3933
15 Ноември 2015, 12:00


Бащата на покойния актьор Чочо Попйорданов е получил изненадващ отказ от съда да осинови неговата дъщеря Катерина, научи HotArena.

 

Мотивите на съдиите били, че той е прекалено възрастен, за да бъде попечител на хлапето. Дългогодишният директор на Киноцентър „Бояна” е роден през далечната 1938 г. и това се оказало непреодолима пречка за съда. Дядото на 2-годишното момиченце, което Чочо не успя да осинови, е категоричен, че Катерина Даниелова Мирчева ще носи фамилията Попйорданова, каквото и да му коства това, съобщи „Уикенд“.

 

Той недоумявал как в средата на 80-те години 75-годишният Тодор Живков преправя закона, за да осинови своята внучка Евгения при жив баща, а на него съдът не му разрешава.

 

Огорчен, Иван Попйорданов в момента търси лична среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да му обясни проблема и да го помоли за съдействие.

 

Приятелката на Чочо Даниела, първо опитала да запише осиновената им щерка с имената Катерина Петър Попйорданова, но ударила на камък, тъй като по закон не можело да се ползва името на починал осиновител. Само 2 дни делели Чочо от подписването на финалните документи. След това Иван Попйорданов решил да пробва варианта той да осинови хлапето, за да може момичето да носи фамилията на рода им. Такова е било и съкровеното желание на Чочо.

 

Бившият директор на БНТ обаче не успял да убеди съда, че въпреки преклонната си възраст, може да осигури перфектни условия на живот на 2-годишното момиченце. В момента малката Катерина носи презимето и фамилията на своята осиновителка Даниела. Именно детето се оказа единствената утеха за вдовицата на Чочо и неговия баща.

 

По стечение на обстоятелствата, актьорът не доживя да вземе Катерина от детския дом. Когато след дълги и неуспешни опити да станат родители Даниела и Чочо решили да осиновят дете, те отишли в столичен дом за изоставени хлапета.

Още щом зърнал Катя, актьорът видял в нея сродната си душа. Детето не само визуално много приличало на него, но имало и същия жив темперамент. Приближило се до Чочо, подала малката си ръчичка, и промълвила: „Тата”.

Актьорът и половинката му трябвало да приберат малката от дома за сираци още на 5 май 2013 г. Същия ден обаче правнукът на македонски революционери издъхна при нелеп инцидент на боянското гробище и вземането на Катя трябваше да се отложи.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени