Държавата нахлу в хотела на Ванко 1

5189
13 Януари 2012, 17:40


Държавата официално влезе в прословутия хотел на пловдивския рапър Ванко 1.

 
По-рано днес областният управител на града под Тепетата Здравко Димитров и кметът Иван Тотев инспектираха сградата, която бе отнета от семейството на Ванко в полза на държавата.
 
 
През ноември миналата година областната администрация започна процедура по влизане във владение на хотела. 
 
 
Седеметажната сграда, която по принцип е била предвидена за административна сграда, беше отнета в полза на държавата от комисията "Кушлев" през март 2011 година, когато Върховният касационен съд прецени, че имотът е придобит по престъпен начин. 
 
 
Съдът не уважи защитата, която твърдеше, че за въпросния хотел е изтеглен заем в размер на 400 хил. лева. 
 
 
В момента сградата е в окаяно състояние. "От тук нататък ще преценим какво е най-доброто бъдеще за тази сграда. Тя ще бъде предназначена за обществено ползване", обяви Иван Тотев, кметът на Пловдив.
 
"Наистина сградата е в отчайващо състояние, няма кабели, радиаторите са отрязани, таваните са свалени. До една година ще я приведем в добро състояние. Мисля, че с около 2 млн. лева ще можем да я въведем в експлоатация", каза областният губернатор на Пловдив Здравко Димитров. 
 
 
И докато общинарите в Пловдив се гласят да се настанят в сградата, Ванко 1 очаква сигнал от Страсбург, където заведе дело срещу държавата. 
 
 

"Още през октомври миналата година с адвоката ми внесохме всички необходими документи в Страсбург. Очаквам всеки момент да бъде даден ход на делото", коментира пред HotArena.net Иван Главчев - Ванко 1.

 

 

Държавната оценка на сградата е 810 хил. лева, но рапърът е убеден, че ще спечели делото. "Тогава държавата ще трябва или да ми я върне, или да ми я изплати в пъти повече", добави Ванко. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
za 5 st . semki, za 5 st semki...
преди 6 години
0
"...Държавната оценка на сградата е 810 хил. лева..." "...с около 2 млн. лева ще можем да я въведем в експлоатация.."
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени