Ексклузивно видео в HotArena! Вижте кой е виновен за падналото от лифта дете на Боровец

4506
07 Март 2017, 15:08


Няколко институции са на спешна проверка в Боровец, където 8-годишно дете падна от лифт. Според констатациите до момента, виновен няма. Макар че кадрите, които излъчи Нова от камерите в курорта и от видео с, което само HotArena разполага екслузивно, показват небрежно и неадекватно отношение на работниците на лифта в моментите на трагедията.

На запис от камерата се вижда как детето увисва от лифта още от самото начало и се бори да се задържи повече от минута. Много скиори са станали свидетели на инцидента.  Така детето от ски почивка, се озовава в Бърза помощ, със счупване в областта на бедрото. Още в момента, в който детето сяда на лифта човекът до него вижда, че не е седнало правилно. Възрастният човек обръща внимание на другото дете и му помага да седне. Възможно е падналото дете да не е с тях и затова да не получава родителско внимание при сядането. НОВА твърди, че това е кумът на родителите.

Следва моментът, в който той забелязва, че детето не е седнало правилно. Лифтът потегля бързо, а с едната си ръка човекът поставя предпазната преграда.  Ужасяващо е спокойствието на младежите от опашката, които равнодушно проследяват ситуацията. Още по-възмутително е , че лифтраджиите са се подпрели и изобщо не виждат какво се случва. Те си приказват, следващите хора се качват на лифта съвсем спокойно. В кабината се оказва, че има и трети лифтаджия, който ще натисне стоп бутона. Първи хора по пистата забелязват какво се случва. Едва след 30 секунди единият лифтаджия подава сигнал на колегата си и той спира лифта. И чак сега се сещат, че трябва да действат. Една минута, след като детето е седнало неправилно на лифта, този който е трябвало да спре съоръжението взима стълба.

А кой е възрастния човек до детето и защо не му помага да се качи, а го оставя да виси. Кои са тримата лифтаджии и как се казват. Кои са младежите, които се качват на следващата седлака и как се казват? След инцидента въпросите са много, но дали ще намерят свяо отговор?

До сега се внушаваше, че родителите на детето са виновни за инцидента, а престъпно виновни са лифтаджиите. От записа се вижда как не изпълняват задълженията си. Оставили са хората сами да се качват на седлаките без да оказват помощ и контрол.

В момента детето е добре. След вчерашната операция прогнозите на лекарите са положителни. Те са категорични, че няма да има последствия и счупеният крак на 8-годишното момиче ще бъде възстановен напълно. Засега детето остава под лекарско наблюдение и все още е рано да се говори за изписване.

 
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Скиор
Преди 1 година
-3
Този лифт специално е отвратителен.1345 м надморска височина.Движи се по-бързо от необходимото и при слизане и при качване е много опасен.Преди три седмици пред очите ми отново падна дете.А лифтаджиите са полуидиоти и не помагат по никакъв начин на качилите се.Не всички сме професионални скиори.Но каквато управата,такива и лифтовете.На Пампорово е най-дачобре обособената ски зона откъм съоръжение и обслужване.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Скиор
Преди 1 година
-2
Абслютно съм съгласна!!! Този лифт е ужасен, още при сядането те удря в гърба и нямаш време за никаква реакция. Аз също съм имала много проблеми с този лифт. Допотопен, стар, нисък и в ужасно състояние. Лифтаджиите те гледат с досада и не им пука за хората. Специално на Боровец обслужващия персонал е нелюбезен и те гледат като полезно изкопаемо. Но видят ли англичани започват едни усмивки, едно подмазване. Чустваш се като измет в собствената си държава. Ама както се казва: "Хубава работа, ама българска".


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени