Ето как Ангелинка на Самоковеца надхитри държавата

3091
07 Септември 2015, 12:07


На пръв поглед скромната и хрисима вдовица на Константин Димитров – Самоковеца, се оказа по-хитра и от лисица и успя да надиграе съдебната ни система, разбра HotArena.

 


Ангелина Димитрова не просто обърна ситуацията в своя полза, а успя да осъди правителството и прокуратурата в Страстбург. Така тя не просто успя да си върне всички имоти на публично разстреляния си съпруг, а получи и допълнителни дивиденти заради шумните дела и запори, които се проточиха години наред, пише "Всеки ден".

 

 

 

Преди 9 години Ангелина бе на крачка от фалит, след като прокуратурата запорира шест масивни сгради, предназначени за хотели в Боровец, както и идеални части от дворно място с площ 2035 кв.м. в Самоков. Вдовицата си имаше вземане-даване и с финансовото министерство, което й изискваше 700 000 лева от внесени стоки с фалшиви фактури.

 

 

Конфискациите обаче не спряха дотук. Последваха луксозен мезонет и „Мерцедес СЛК 230“ в Лондон., както и още един двуетажен апартамент в София, останал от брака й с контрабандния бос. Жилището с площ от 227 кв. м бе отнето заедно с офис от 73 кв. м, гараж, мазе и земя в местността „Зоопарка“ в столицата.

 

 

Шест години по-късно, през 2012, изненадващо всички тези дела отпаднаха на последната трета инстанция. Ангелина отново прилапа де що има от застреляния контрабандист.

 


Учудващо е как прокуратурата сама призна, че е объркала тотално обвиненията, насочени към Димитрова. Изведнъж се оказа, че за всички стоки, за които Димитрова е обвинена в контрабанда, е платено мито.

 

 

Това публично извинение явно не е било достатъчно за решителната Ангелина и тя започна да съди държавата и прокуратурата. Явно е разполагала с добри адвокати, защото делата се развиха изцяло в нейна полза.

 


Само преди месец и половина вдовицата на Косьо Самоковеца осъди и прокуратурата, след като преди това спечели дело срещу България в Страсбург. 20 хил. лв. обезщетение ще получи Ангелина Димитрова според решение на Софийския градски съд от 9 юли тази година.

 

 

Тази сума ще й бъде изплатена именно заради обвинението срещу нея, че е участвала в контрабанда на стоки за близо 700 хил. лв. през 2000 г. Вдовицата на Самоковеца беше оправдана на всички инстанции. 

 

 

Това обаче не е първата победа на Ангелина срещу държавата.  Само преди 2 седмици правителството реши да изплати други 30 000 лв. на вдовицата на Ангелина. През март тя осъди България в Страсбург за това, че са ѝ отнети наследствени имоти по отменен член от Закона за собствеността на гражданите.

 


Искът на вдовицата на Самоковеца е бил за 150 000 лв. В молбата си тя твърди, че заради недоказаното обвинение и съдебното дело е претърпяла неимуществени вреди, които се изразяват в психическо страдание, стрес, чувство за вина и огорчение. Развила панически атаки, губела равновесие и се задушавала.

 

 

Така Ангелина не просто спечели три борби със съдебната система, а надви и във войната с държавата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
от хахахаааааааааааа
преди 2 години
0
СЛЯПАТА...............
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
xaxaaaaaaaa
преди 2 години
0
Дааааа,което не става с пари-СТАВА С МНООГО ПАРИ,ииииииии.....хахахха СЛЯАПАТА ,А И ГЛУХА ТЕМИДА.............
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени