Ето защо Дим Дуков беше пич!

5470
28 Февруари 2012, 14:00


 

„Искам да пожелая на всички приятели (и не само) весело посрещане на Новата 2012 година. Дай, Боже, следващата година да бъде в пъти по-добра от изминаващата! На всички желая много здраве. За другото ще си изкараме пари да си го купим.” Това е едно от последните послания на Дим Дуков на страницата му във Фейсбук. И звучи смразяващо пророчески!

 

 

Епископът е бил дяволски прав – с пари можеш да си купиш всичко, но не и здраве. А на него точно то не му достигна през последния месец. Рано тази сутрин Дим Дуков се предаде и си отиде от този свят. Неразбран, но не низвергнат. Различен, но не странен. Обичан.

 

 

Само за час страницата му в социалната мрежа се напълни с тъжни коментари от приятели, познати и непознати: „Сбогом, Дим! Ти бе един прекрасен човек! Дано си на по-добро място”. „Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!”, писа и сестрата на епископа Златина Дукова.

 

 

Той беше пич отвсякъде” – това е един от най-често срещаните коментари относно Дим Дуков. У нас консервативният характер на българина не ни позволява да възприемаме различните и често хора като Дуков с обратна сексуална ориентация биват обиждани, гонени, хулени.

 

 

Не и Дим!

 

 

Той бе уважаван от хората не само заради високата си ерудиция и хрисимия си нрав. За разлика от много свои колеги хомосексуалисти, Дим Дуков никога не натрапваше ориентацията си, но не я и криеше. Бе открил златната среда на своята различност. Не се хвалеше и биеше в гърдите с това, че е гей, но не се и срамуваше от същността си.

 

 

Широката аудитория успя да го опознае най-добре с участието на Дим във ВИП Брадър. Именно с присъствието си в Къщата той се показа като истински пич.

 

 

„Дим Дуков ми направи силно впечатление на много ерудиран човек! Той е много по пич от всички т.нар. ВИП-ове в Къщата”, коментираха зрители през 2006 година. Те наистина го обикнаха...

 

 

Почивай в мир, Дим!

 

 

Стела Йорданова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Петя
преди 6 години
-1
Почивай в мир!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени